Loading...

Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Κοινότητας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Σαρωνικού






Σειρά ενημερωτικών δράσεων με τίτλο «Κέντρο Κοινότητας – μια νέα κοινωνική δομή στην υπηρεσία του πολίτη»διοργανώνει ο Δήμος Σαρωνικού, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών τρίτης ηλικίας για τη δράση της νεοσύστατης αυτής δομής. 
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν συνολικά επτά ενημερωτικές ομιλίες, σε ισάριθμα ΚΑΠΗ του Δήμου. Το πρόγραμμα των ενημερώσεων έχει ως εξής: 
o  ΚΑΠΗ Σαρωνίδας: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00
o  ΚΑΠΗ Αναβύσσου: Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00
o  Γ΄ΚΑΠΗ Καλυβίων: Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00
o  Β΄ΚΑΠΗ Καλυβίων: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00
o  ΚΑΠΗ Κουβαρά: Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:00
o  Α΄ΚΑΠΗ Καλυβίων: Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00
o  ΚΑΠΗ Παλαιάς Φώκαιας: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:00
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης:«Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σαρωνικού είναι ένα σημαντικό βήμα, στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια. Εξασφαλίσαμε πόρους και δημιουργήσαμε αυτή τη δομή, όχι για τις εντυπώσεις ή για να βγει κάποια υποχρέωση, αλλά με στόχο να παρέχουμε υπηρεσίες ουσίας σε καθημερινή βάση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει αυτή η αποστολή, είναι η ενημέρωση των πολιτών, ως προς τη βοήθεια που μπορεί να τους παρέχει το Κέντρο Κοινότητας. Με αυτό το σκοπό διοργανώνουμε τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, οι οποίες εστιάζουν κατ’ αρχήν την ενημέρωση των ατόμων τρίτης ηλικίας. Συνεχίζουμε, τηρώντας με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου κοινωνικής προστασίας, για όλους.» 
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σαρωνικού εδρεύει στο «Νέο Σπίτι των Κοινωνικών Δομών» στην οδό 28ηςΟκτωβρίου 24 στα Καλύβια και παρέχει υπηρεσίες με προτεραιότητα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Βασικός πυρήνας της λειτουργίας του είναι η δημιουργία ενός τοπικού σημείου για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή.
Η δομή στελεχώνεται από δύο κοινωνικές λειτουργούς και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, έτσι ώστε ο πολίτης, μεταξύ άλλων, να ενημερώνεται και διευκολύνεται ως προς την ένταξή του σε προγράμματα κοινωνικής μέριμνας, τη λήψη προνοιακών επιδομάτων που δικαιούται, καθώς και την ένταξή του σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας.
Επίσης, συνεργάζεται με υπηρεσίες και φορείς πολιτών, προκειμένου να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού μεταξύ των πολιτών. H χρηματοδότηση του Κέντρου προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν.





Περιφέρεια Αττικής 6145598073397637786
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε