Loading...

ΝΔ: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδέχονται ύστερα από 2,5 χρόνια τις καταστροφικές επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου


Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξηλώνουν τον νόμο Κατρούγκαλου και παραδέχονται ύστερα από 2,5 χρόνια τις καταστροφικές επιπτώσεις του, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους  ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Σταϊκούρας. 
Συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τα στοιχεία του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού 2019, δήλωσαν:
 
""Η αύξηση των εισφορών (που προκάλεσε ο ν. Κατρούγκαλου) οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους”: Πλέον δεν το λέμε μόνο εμείς. Το παραδέχεται και η ίδια η Κυβέρνηση!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξηλώνει τον περίφημο νόμο Κατρούγκαλου και παραδέχεται σήμερα ακριβώς τα αντίθετα από όσα πεισματικά ισχυριζόταν επί 2,5 ολόκληρα χρόνια για να υποστηρίξει το νόμο. Η ίδια κυβέρνηση που χαρακτήριζε το νόμο Κατρούγκαλου ως ασφαλιστική τομή και σημαντική μεταρρύθμιση και που υπερηφανευόταν ότι με αυτόν αποκαθιστά την ασφαλιστική δικαιοσύνη, σήμερα τον αποδομεί πλήρως, γκρεμίζοντας τον βασικό πυλώνα του ενιαίου των εισφορών.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ομολογεί την παταγώδη αποτυχία του νόμου της στις σελίδες 32 και 33 του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού, που η ίδια κατέθεσε στη βουλή. Με απόλυτη κυνικότητα παραδέχεται πόσο οι ιδεοληπτικές εμμονές της έβλαψαν το σύνολο του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή Ελεύθερους Επαγγελματίες, Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς, Οικονομολόγους, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες. 
Η Κυβέρνηση πλέον επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις αρνητικές επιπτώσεις των εξοντωτικών εισφορών που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου, καθώς και την ανάγκη της άμεσης μείωσής τους. Θέσεις, που με συνέπεια υποστήριζε από την αρχή".
Πολιτική 3439054930842602034
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε