Loading...

Σχέδιο αποστασίας από το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει η ΝΔ


Μία αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, σύμφωνα με την οποία το οικοδόμημα Τσίπρα θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ακόμα και στην περίπτωση που το κόμμα του Πάνου Καμμένου αποχωρήσουν από αυτό, βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει σχέδιο αποστασίας, την ίδια στιγμή που αυξάνει συνεχώς την πίεσή της προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με την εκπρόσωπο της "γαλάζιας" παράταξης, Μαρία Σπυράκη, να επισημαίνει ότι όσοι επιτρέπουν άπραγοι να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, θα φέρουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην ιστορία.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση βάζουν στο στόχαστρό τους τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. "Ο κ. Τζανακόπουλος, συνειδητά ή ασυνείδητα, προανήγγειλε χθες ότι τις επόμενες εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη οργανώσει ένα νέο σχέδιο αποστασίας. Διότι αυτό εννοεί προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος όταν λέει ότι και χωρίς τον κ. Καμμένο, ο πρωθυπουργός δεν θα χάσει την πλειοψηφία της Βουλής. Προφανώς στο Μαξίμου έχουν ήδη διασφαλίσει ότι ένας αριθμός βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και της αντιπολίτευσης όχι μόνον θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα δώσουν και ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα", τονίζουν στην οδό Πειραιώς. Η "γαλάζια" παράταξη πετάει ευθέως το… γάντι στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, όσο οι αιχμές για ένα οικοσύστημα σε αποδρομή, που προκαλεί εξακολουθητική βλάβη στη χώρα σχηματίζουν τα κύρια κομμάτια του παζλ της συνεχούς αποδόμησης των κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι διάγουν τις πλέον δύσκολες ημέρες της τετραετούς συμπόρευσης.
"Ας κατονομάσει ο κ. Τζανακόπουλος από τώρα αυτούς τους πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ αφού δηλώνει τόσο βέβαιος ότι υπάρχουν. Διότι εάν επιμένει ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της παρά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων οφείλει να πει ξεκάθαρα και ονομαστικά από ποιους έχει εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης. Μπορούν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ να πουν με ποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν ήδη συμφωνήσει να τους στηρίξουν, ναι ή όχι;  Διότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν", σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.
Στον απόηχο της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που μεταφέρει το μπαλάκι των εξελίξεων στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει πως έχει στη φαρέτρα του όλα τα διαθέσιμα όπλα. Ακόμα και αυτό της κατάθεσης πρότασης μομφής, μετά την 17η Δεκεμβρίου και την παρέλευση εξαμήνου από την τελευταία πρόταση του περασμένου Ιουνίου. "Έχουμε δείξει από την προηγούμενη φάση ότι χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά όπλα, προκειμένου να μην προχωρήσει αυτή η συμφωνία. Κάθε μέρα που περνάει δημιουργείται ένα τετελεσμένο και το τετελεσμένο αυτό επιβαρύνεται από την ψηφοφορία που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή της γειτονικής χώρας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα και να αποφασίσει εκείνη τη στιγμή ποιο είναι το κατάλληλο κοινοβουλευτικό όπλο, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα", ανέφερε η κ. Σπυράκη. Μέχρι τότε, πάντως, τα ερωτήματα από την πλευρά της οδού Πειραιώς είναι καταιγιστικά. Και πέφτουν με βαριά ηχώ στο κόμμα Καμμένου.
"Θα κοιτούν άπραγοι οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος να ολοκληρώνεται η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, ενώ δήθεν θέλουν να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία των Πρεσπών; Τι ακριβώς περιμένουν; Να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και να πουν μετά ότι διαφωνούν; Ποιον κοροϊδεύουν; Και κυρίως ποιος πιστεύει πια τον κ. Καμμένο ότι δεν θυσιάζει ακόμη και το εθνικό συμφέρον για να παραμείνει για λίγους ακόμη μήνες στην καρέκλα του; Ο Πάνος Καμμένος από μακεδονομάχος διαφαίνεται ήδη ότι στην ιστορία θα μείνει ως…μακεδονοκλάστης. Όταν συζητείτο η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, καλούσε τους βουλευτές να την καταψηφίσουν με κεντρικό του επιχείρημα ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει ούτε στο δημοψήφισμα ούτε από τη Βουλή των Σκοπίων. Τι έχει να πει τώρα που η συμφωνία πέρασε και στο δημοψήφισμα και στην πρώτη ψηφοφορία; Γιατί εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και αφήνει να ολοκληρωθεί συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια ,ενώ ξέρει ότι είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο που εξασθενεί ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική θέση της χώρας;", τονίζουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ουσία για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παραμένει μία. Και αυτή αναδεικνύουν στις δημόσιες παρεμβάσεις τους. Ότι πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Άμυνας "κοροϊδεύουν από κοινού τους πολίτες" για να μείνουν για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία. 

Πολιτική 4005140362021845591
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε