Loading...

Καταγγελίες Μητσοτάκη για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και την «αποπομπή» Κοτζιά


Αποπομπή και όχι παραίτηση, χαρακτήρισε την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για συσχέτιση της υπόθεσης με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση που έκανε στους Έλληνες δημοσιογράφους και ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, αν η ΝΔ θα κάνει κάτι σχετικά με τα όσα ακούστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο για τα διαχείριση των μυστικων κονδυλίων από το ΥπΕξ και αν το θέμα συνδέεται με την παραίτηση Κοτζιά.
«Είναι μια σοβαρή κατηγορία. Από κει και πέρα, μπορώ να κάνω την υπόθεση ότι τελικά ο κ. Κοτζιάς δεν απεπέμφθη από τον πρωθυπουργό για το Μακεδονικό. Δεν έχω την εντύπωση οτι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας μεταξυ του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά, διάλεξε τον κ. Καμμένο. Πρέπει να ρωτηθεί ο κ. Τσίπρας για αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για το ίδιο θέμα και ερωτηθείς αν το κόμμα του προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Κάλυψα με τη δήλωσή μου, την ουσία του θέματος. Για το Βrexit ήρθαν κάποιοι να συζητήσουν και πρόεκυψε exit Κοτζιά. Πως μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει για διγλωσσία, όταν είναι αυτός που απέπεμψε τον κ. Κοτζιά και κρατά υπουργό τον κ. Καμμένο, που ήταν απέναντι σε συμφωνία των Πρεσπών; Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου και ο ετερόκλητος συνασπισμός εξουσιας θα κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει όσο δυνατόν το περισσότερο. Για την πρόταση μομφής αφήστε να κρατήσουμε και εμείς κλειστά τα χαρτιά μας».
Σε επανάληψη της ερώτησης για την πρόταση μομφής και σχετικά με το χρόνο που η ΝΔ προτίθεται να την καταθέσει, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Η πρόταση μομφής είναι το τελευταιο και πιο δραστικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή του ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σωστά την καταθέσαμε το καλοκαίρι και εκθέσαμε τότε τη διγλωσσία Καμμένου. Το εξάμηνο λήγει στις 17 Δεκεμβρίου, από τις 18 Δεκεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το εργαλειο αυτό». 
Αναφορικά με το χρόνο των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «το μοναδικό μέλημα του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου είναι να μείνουν όσο το περισσότερο στην εξουσία. Όπως πρόσθεσε, «η χώρα ζημιώνεται από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η πλειοψηφία των πολιτών έχει προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση με την αγγλοσαξωνική φράση «κουτσή πάπια».
«Όλοι ξέρουν ότι η κυβέρνηση είναι αυτό που λένε οι αγγλοσάξωνες „κουτσή πάπια" (lame duck). Είναι μια κυβέρνηση που όλοι ξέρουν ότι θα φύγει και ότι δεν μπορεί να παράξει κανένα έργο. Ένα από τα ζητήματα που έθεσα στον ΕπίτροποΚανιέτε, ήταν αυτό της ΔΕΗ. Και για την κατάσταση εταιρίας και για την ύποπτη υπόθεση με την εξαγορά της εταιρίας του κολλητού του κ. Ζάεφ. Η κυβέρνηση Τσίπρα, όταν φύγει, θα αφήσει πίσω της πολλές νάρκες που θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το όριο αντοχής της κυβέρνησης απάντησε:«Να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, τι ειναι αυτό που τους κρατά σφιχταγκαλιασμένους στην καρέκλα. Και είναι απίστευτο να κατηγορεί για διγλωσσία ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κρατά τον κ. Καμμένο που είναι ο ορισμός της διγλωσσίας». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε ερώτηση και για τις δηλώσεις Πολάκη, ο οποίος σε ηχητικό απόσπασμα, φέρεται να καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για πίεζουν τους δικαστικούς για διώξεις, προκειμένου το κόμμα του κ. Τσίπρα να κερδίσει ξανά τις εκλογές, αλλά και για τις δηλώσεις Παπαγγελόπουλου. «Ο κ. Πολάκης είναι ο αγαπημένος του κ. Τσίπρα, άρα το ύφος και το ήθος του, εκφράζει τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι συντάσσεται απόλυτα με την υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής. Οπότε, ας ειναι προσεκτικοί αυτοί που προσάπτουν στη ΝΔ ακροδεξιά χαρακτηριστικά», απάντησε.
Τέλος ρωτήθηκε και για την τελευταία παρέμβαση των ΗΠΑ στα Σκόπια, λέγοντας ότι δεν θέλει να τη σχολιάσει. «Εννοείται, ότι η μεγάλη πίεση του εξωτερικού παράγοντα, δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω λάβει τέτοια επιστολή», συμπλήρωσε. 
Πολιτική 28485077125756151
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε