Loading...

Ξεκάθαρα μηνύματα από Μητσοτάκη για Σκοπιανό και Οικονομία


Ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συνεχίζει να στέλνει η Ν.Δ. δηλώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών οποτεδήποτε και αν έρθει στην ελληνική Βουλή.
Αυτό κατέστησε σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προς τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας κατά τη χθεσινή συνάντησή τους, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε τη θέση της Ν.Δ. δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο: όνομα-γλώσσα-εθνότητα.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν όμως και για τις οικονομικές εξελίξεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε και τον κ. Μάας για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ν.Δ., όπως το ανέπτυξε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη ΔΕΘ, εξηγώντας την προτεραιότητα που αποδίδει η Ν.Δ. στη μείωση φόρων και εισφορών, στο συμμάζεμα του κράτους και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
Πηγή ανησυχίας για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί πάντως το ύψος των επιτοκίων δανεισμού και ως βασική προτεραιότητα προσδιορίζεται η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ασφαλή χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Προϋποθέσεις που συνδέονται με την ανάκτηση της αξιοπιστίας και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσα από την υλοποίηση του συνεκτικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει παρουσιάσει η Ν.Δ.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν, μάλιστα, στον απόηχο και της πρόσφατης τοποθέτησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ, ότι «η χρήση του ταμειακού αποθέματος θα στείλει το εντελώς λάθος μήνυμα στις αγορές αυξάνοντας τα ήδη υψηλά επιτόκια και το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων και τραπεζών».
Ο τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. «εφαρμόζοντας ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο με βασικούς άξονες τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, θα οδηγήσει σε αύξηση του πλούτου της χώρας και θα εξασφαλίσει την πραγματική έξοδο από τα Μνημόνια και την ασφαλή χρηματοδότηση της χώρας».

Υψηλοί τόνοι για ΕΡΤ

Εν τω μεταξύ, ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με επίκεντρο την ΕΡΤ μετά το εμπάργκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που, όπως επισημαίνεται από την Πειραιώς, αποτέλεσε την «έσχατη λύση» και έχει σαν στόχο «να συνειδητοποιήσουν οι κύριοι Παππάς και Τζανακόπουλος ότι δεν θα πάμε έτσι σε προεκλογική περίοδο».
Στη Ν.Δ. επισημαίνουν ότι το ζήτημα «είναι θεσμικό και πολιτικό» και ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή έγινε μετά από τέσσερις εκκλήσεις/προειδοποιήσεις που είχαν προηγηθεί το τελευταίο εξάμηνο. Αυτό που επί της ουσίας ζητείται προκειμένου να επανέλθουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να τεθούν επικεφαλής της ΕΡΤ τόσο στην ενημέρωση όσο και τις ειδήσεις, πρόσωπα τα οποία θα έχουν διακομματική συναίνεση.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Ζούλας, διευκρίνισε χθες, μιλώντας στον Alpha, πως η αναφορά του κ. Καψώχα «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», καθώς «είχε διαμορφωθεί, ειδικά τον τελευταίο καιρό, μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο σε οποιαδήποτε περίοδο της Μεταπολιτεύσεως».
«Γίνεται μια συστηματική διαστρέβλωση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο κ. Ζούλας και πρόσθεσε πως «αν παρακολουθεί κάποιος και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, πόσω μάλλον τις ενημερωτικές εκπομπές, αυτό έχει γίνει βραχίονας χυδαίας προπαγάνδας και κυρίως προσπάθειας αποδόμησης της αντιπολίτευσης».
Την ίδια ώρα, πολλά γαλάζια στελέχη σχολίαζαν την παρέμβαση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θ. Καρτερού, υπέρ του κ. Καψώχα.
«Η δημόσια τηλεόραση, που ανήκει σε όλους τους Ελληνες, έχει υποταχθεί πλήρως όχι μόνο στον υπουργό Επικρατείας κ. Παππά, αλλά στην κεντρική πολιτική γραμμή του Μαξίμου. Η πόλωση και η λάσπη αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα. Η παρουσία της Ν.Δ. στην ΕΡΤ το μόνο που θα έδινε ήταν πολιτική νομιμοποίηση στη γραμμή του Μαξίμου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης.
Ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ., Μακάριος Λαζαρίδης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «αποδεικνύει ένα και μόνο: ότι η ποδηγέτηση της ΕΡΤ, οι ύβρεις, οι συκοφαντίες, ο οχετός λάσπης εκπορεύονται από το ίδιο σημείο. Από τα υπόγεια του Μαξίμου». «Για όλα υπόλογος είναι ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε.
Στην Πειραιώς αναγνωρίζουν πως η λήψη της απόφασης αυτής δεν ήταν καθόλου εύκολη για τη Ν.Δ. επιμένουν ωστόσο ότι δεν υπήρχε άλλη λύση λόγω της «μονομέρειας» και της μετατροπής της ΕΡΤ «σε έναν στυγνό μηχανισμό προπαγάνδας».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 5714779910271533456
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε