Loading...

Ολοκληρώθηκε η σχολική χρονιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού



Καλύφθηκαν κατά 100% οι αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ για βρέφη και νήπια
Εγκαινιάζεται το Σεπτέμβριο ο νέος Παιδικός Σταθμός στον Κουβαρά
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολικό έτος 2017 – 2018 στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού. 
Η φετινή χρονιά ήταν αφιερωμένη στην προώθηση της ισορροπημένης διατροφής, με κεντρικό μήνυμα «Τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά».Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του έτους ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, επισκέψεις, καθώς και βιωματικές δράσεις, όπως η εκδήλωση «Πρωινό με τα Παιδιά μας», η οποία έγινε με την συνδρομή της διατροφολόγου κας Έφης Γρηγορίου. Η ενασχόληση με την συγκεκριμένη ενότητα άρχισε τον Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την έννοια της διατροφής, γνώρισαν τις ομάδες τροφίμων και τονίστηκε τι τροφές πρέπει να τρώμε, ποιες να αποφεύγουμε και γιατί. Οι παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σαρωνικού με την αξιόλογη αυτή κίνηση προσπάθησαν να εμφυσήσουν στους λιλιπούτειους μαθητές το μήνυμα μιας καλύτερης ποιότητας ζωής με θεμέλιο λίθο την ισορροπημένη διατροφή.
Επιπλέον, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του επιπέδου της φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών, τη χρονιά που πέρασε το πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών εμπλουτίστηκε με μια σειρά από νέες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, τα φιλοξενούμενα νήπια είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Θεατρικό Παιχνίδι, με τον κ. Γιώργο Πετρινόλη, σε μαθήματα Ζωγραφικήςμε την εικαστικό, χαράκτρια και ζωγράφο, κ. Βούλα Δημοπούλου, καθώς και σε μαθήματα Μουσικής, με την μουσικό, κ. Μαρία Βελισσαρίου. 
Σημειώνεται ότι τη χρονιά που πέρασε, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Σαρωνικού κάλυψαν το 100% των αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ, τόσο για τα βρέφη όσο και για τα νήπια. 
Στη διάρκεια του έτους 2017 – 2018 στο Δήμο Σαρωνικού λειτούργησαν επτά Παιδικοί Σταθμοί, ενώ σε δύο από αυτούς δημιουργήθηκαν φέτος νέα βρεφικά τμήματα, συνολικής δυναμικότητας 30 βρεφών.Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε νέο βρεφικό τμήμα στον Παιδικό Σταθμό Νέα Δομή Καλυβίων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με δυναμικότητα 22 βρεφών, ενώ λειτούργησε φέτος κανονικά, με 8 βρέφη, το τμήμα βρεφών στον Παιδικό Σταθμό της Παραλίας Αναβύσσου. 
Εργασίες συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων των Παιδικών Σταθμών πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ με την ευκαιρία των θερινών διακοπών πραγματοποιούνται εργασίες προετοιμασίας των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ενόψει της νέας χρονιάς.  
Παράλληλα, ο Δήμος Σαρωνικού διεκδικεί τη συμμετοχή του σε προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία αφορούν την επέκταση και αναβάθμιση των Παιδικών Σταθμών της περιοχής. 
Τον Σεπτέμβριο του 2018 εγκαινιάζεται ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Πέτα της Δημοτικής Κοινότητας Κουβαρά. Πρόκειται για ένα έργο κόστους 2 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ.
Όπως τόνισε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης«Για άλλη μια χρονιά καταφέραμε να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών στο Δήμο μας και – κυρίως – να προσφέρουμε ένα ασφαλές, χαρούμενο και ποιοτικό περιβάλλον φροντίδας και μάθησης, στα παιδιά που μας εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι γονείς. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, τον κ. Λιοδακάκη Δ. Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος», τον κ. Αλεξόπουλο Β. Πρόεδρο της ΚΕΔΣΑ, την κα Κόλλια Μ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους παιδαγωγούς και το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, που για μια ακόμη χρονιά αγκάλιασαν τα παιδιά, με γνώση και αγάπη. 
Η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις: με έναν ακόμη, καινούριο Παιδικό Σταθμό στον Κουβαρά, με σωστή συντήρηση και προετοιμασία στο σύνολο των δομών μας.
Αυτό που παραμένει σταθερό, είναι η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες της εργαζόμενης οικογένειας, με ποιότητα, αξιοπιστία και σεβασμό. Σε αντίθεση με όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους σε πειραματόζωα, με πρόχειρες και αψυχολόγητες πολιτικές αποφάσεις, όπως η υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων β’ ηλικίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία προετοιμασία για την εξασφάλιση των απαραίτητων δομών και πόρων. Απέναντι σε αυτές τις λογικές, εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ευθύνη, για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου γονιού και κάθε παιδιού, για ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας.»

Περιφέρεια Αττικής 8995524999353924588
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε