Loading...

Η δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν από τη «17Ν» πριν από 26 χρόνια


Μια τραγωδία συνέβη στην Αθήνα πριν από 26 χρόνια, στις 14 Ιουλίου, μια τρομοκρατική επίθεση που κανείς δεν θα ξεχάσει. Νεκρός ο 20χρονος τότε, Θάνος Αξαρλιάν, από ρουκέτα της Οργάνωσης «17 Νοέμβρη» η οποία ρίχτηκε σε μια περιοχή όπου ήταν γεμάτη κόσμο. Ήταν 14 Ιουλίου 1992 όταν ο Θάνος περνούσε τυχαία το μεσημέρι από τη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής.
Εκείνη την ώρα πραγματοποιήθηκε η επίθεση με ρουκέτα της 17 Νοέμβρη στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά. Από την ισχυρή έκρηξη και τα θραύσματα της ρουκέτας ο Θάνος Αξαρλιάν έχασε τη ζωή του.
Η θωράκιση του αυτοκινήτου προστάτεψε τον τότε Υπουργό, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτό μαζί με την γυναίκα του, την κόρη του και τον οδηγό του αυτοκινήτου. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον περαστικό σπουδαστή Θάνο Αξαρλιάν, τον οποίο τα θραύσματα από την πρόσκρουση της ρουκέτας τον βρήκαν στο σώμα και το κεφάλι, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό που οδήγησε και στο θάνατο του. 
Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της οργάνωσης, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για το θάνατο του Αξαρλιάν.
Χρόνια μετά οι τρομοκράτες αποκάλυψαν ότι έκαναν την επίθεση βιαστικά γιατί ήθελαν να… πάνε διακοπές.
Διάφορα 6276625220178767030
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε