Loading...

Μητσοτάκης για σκοπιανό: Η κυβέρνηση είναι ανιστόρητη και γι' αυτό επικίνδυνη (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση εφ’ όλης της ύλης «σε μία κυβέρνηση που παίζει με την τύχη της χώρας επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη».

«Η κυβέρνηση είχε εμφανίσει μία λύση που αφορούσε μόνο το όνομα. Μετά από τις δικές μας πιέσεις αποδέχθηκαν να βάλουν στην διαπραγμάτευση τη συνταγματική αλλαγή, την αποκήρυξη του αλυτρωτισμού και το erga omnes. Μετά έφεραν την πρόταση για το Μακεδονία του Ίλιντεν, το οποίο απορρίψαμε αμέσως. Η κυβέρνηση είναι ανιστόρητη και γι' αυτό επικίνδυνη», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

 Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με Τσίπρα - 3 νέα ονόματα στο τραπέζι από τους... Αλβανούς

Ο ίδιος επιτέθηκε όμως και στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι μοιάζει περισσότερο να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τα εθνικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση, είπε ακόμη ο γαλάζιος αρχηγός, διακρίνεται από μία αγωνία να βρεθεί πάση θυσία μία λύση για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες. Ωστόσο, συνέχισε, η κυβέρνηση δεν διαθέτει νομιμοποίηση.

"Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας;", ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, "ως πρωθυπουργός που εκφράζει το σύνολο της συμπολίτευσης ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;"."Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αφορά και την εθνικότητα και τη γλώσσα, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις. Είναι θέση έντιμη και πατριωτική που διαφυλάσσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και την ενότητα των Ελλήνων". Ξεκαθάρισε δε ότι "μία συμφωνία που δεν θα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα δεν θα γίνει δεκτή από τη ΝΔ".

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων για την απελευθέρωση των οκτώ αξιωματικών, λέγοντας ότι "οι δηλώσεις της Τουρκίας είναι απαράδεκτες, η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα κι σέβεται την αυτοτέλεια της Δικαιοσύνης". Ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάψει να σιωπά και επιτέλους να απαντήσει στην κατηγορία για τις υποσχέσεις που έδωσε το κ. Τσίπρας.

Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο, ωστόσο η χώρα έχει δεσμευτεί με βαριές υποχρεώσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ισοδυναμούν ουσιαστικά με ένα 4ο μνημόνιο, χωρίς μάλιστα την ανάλογη χρηματοδότηση.

"Τρία χρόνια τώρα η Ελλάδα έχασε μια μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού της στα αντίστοιχα επίπεδα του ευρωπαϊκού νότου. Αν ο κ. Τσίπρας το είχε καταφέρει θα μπορούσαμε να βγούμε απρόσκοπτα στις αγορές χωρίς τους φόβους των διεθνών εξελίξεων" ανέφερε.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, ο επικεφαλής της αξωιματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι "η ΝΔ καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, χωρίς αστερίσκους".


ΠΗΓΗ
Πολιτική 2440930231887949889
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε