Loading...

Ο Δήμος Σαρωνικού διεκδικεί χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την ανάπτυξη ελεύθερων δικτύων WiFi σε δημόσιους χώρους



Την ένταξή του στο πρόγραμμα WiFi for Europeans(WiFi4eu) προωθεί ο Δήμος Σαρωνικού, μαζί με άλλους 15 Δήμους της Αττικής και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.)και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης(Ε.Κ.Ε.Τ.Α.)
Το πρόγραμμα WiFi for Europeans χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά την ανάπτυξη δικτύων WiFi με δωρεάν πρόσβαση για τους πολίτες, σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας κτλ. 
Την Παρασκευή 5 Μαΐου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, υπέγραψε τη σχετική Προγραμματική Σύμβασημεταξύ της Π.Ε.Δ.Α., των 16 Δήμων και του Ε.Κ.Ε.Τ.Α, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης των μελετών και να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση για κάθε Δήμο. 
«Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο αναγνωρίζεται ως δικαίωμα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής ή το εισόδημά τους. Με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α. και του Ε.Κ.Ε.Τ.Α., αξιοποιούμε μια σημαντική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την ψηφιακή υποδομή του Δήμου Σαρωνικού, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας και να εξασφαλίσουμε συνθήκες ισότιμης συμμετοχής στην ψηφιακή κοινωνία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης. 
Οι άλλοι Δήμοι που διεκδικούν τηένταξη τους στο Πρόγραμμα WiFi for Europeans είναι οι: Δήμος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, Δήμος Γαλατσίου, Δήμος Ωρωπού, Δήμος Βύρωνος, Δήμος Μεγαρέων, Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας,  Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Δήμος Σαλαμίνας, Δήμος Περάματος, Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Ν. Ηρακλείου Αττικής, Δήμος Ασπροπύργου, Δήμος Αίγινας και Δήμος Σπετσών.

Περιφέρεια Αττικής 5043717392555047916
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε