Loading...

Τι βλέπει η ΝΔ πίσω απο την πρόταση του Μαξίμου για κατάτμηση της Β’ Αθήνας


Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας" δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δείχνει το δικό του πολιτικό δρόμο, την ώρα που η κυβέρνηση αναζητά πολιτικά σωσίβια ενόψει των επόμενων εκλογών, προαναγγέλοντας ακόμη και κατάτμηση της Β' Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Σημειώνεται οτι η Β´ Αθηνών έχει σήμερα 44 έδρες, σε σύνολο 288 που κατανέμονται σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες (οι υπόλοιπες 12 καλύπτονται απο το Επικράτειας).
Στην οδό Πειραιώς, πίσω από το κυβερνητικό επιχείρημα οτι η κίνηση αυτή "θα οδηγήσει σε στενότερη σχέση μεταξύ βουλευτών και πολιτών", δεν βλέπουν τίποτε αλλο παρά μια προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου, να ρίξει ξανα στα κόμματα της αντιπολίτευσης το γάντι της συναίνεσης για να περάσει απο την "πίσω πόρτα" το ζήτημα της απλής αναλογικής. 
Άλλωστε δεν ειναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης που μιλησε για το θέμα στην κομματική εφημερίδα "Αυγή", η οποία και παρουσίασε τις κυβερνητικές προθέσεις, δηλωσε πως "η πρόταση αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στην ατζέντα μιας ουσιαστικής συζήτησης με το Κίνημα Αλλαγής, εάν ενδιαφερόταν να επανατοποθετηθεί για τον χρόνο εφαρμογής της απλής αναλογικής.
Υπο τα δεδομένα αυτά, στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν οτι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, θα κάνουν οτι μπορούν για να ναρκοθετήσουν το πολιτικό πεδίο της επόμενης μέρας, με κύριο στόχο την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης ή την επίτευξη της αυτοδυναμίας απο την πλευρά της ΝΔ. 
Για το θέμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει πως η απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, διευκρινίζοντας ωστόσο οτι επιθυμεί να μειωθεί ο αριθμός των 50 εδρών που δίνονται σήμερα ως bonus στο πρώτο κόμμα. Την θέση αυτή εξέφρασε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, από οπου τοποθετήθηκε και για τον εκλογικό νόμο που αφορά στις κάλπες στη Αυτοδιοίκηση.
Ο ίδιος, μιλώντας σε σύσκεψη στην Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προανήγγειλε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει απλή αναλογική για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα την καταργήσει πριν ισχύσει, καθώς όπως είπε, οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, παρά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για διπλές κάλπες. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το ενιαίο μέτωπο της αυτοδιοίκησης κατά της κυβέρνησης για το θέμα.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, με ιδιαίτερα οξύ τρόπο, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, επιτέθηκε κατά του Μεγάρου Μαξίμου και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για την αυτοδιοίκηση στο σύνολό του. Το ίδιο έπραξαν και όλοι οι αντιπεριφερειάρχες (εκτός ενός που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ το ίδιο ζήτησαν και οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης που ήταν παρόντες και πήραν το λόγο.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, βάζει τη δική του ατζέντα που στοχεύει, όπως ανέφερε χθες από την Καρδίτσα, σε νέες δουλειές και ένα κράτος που θα σέβεται τους πολίτες. Παράλληλα τόνισε ότι απέναντι "στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων", θα απαντά "με λίγα λόγια και πολλά έργα". Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τη δέσμευσή του για ρυθμό ανάπτυξης 4%, που ισοδυναμεί με 600 χιλιάδες θέσεις εργασίας και διάθεση 1 δις ευρώ το χρόνο, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 800 χιλιάδες πολίτες που το χρειάζονται.
Πολιτική 6080988924446774112
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε