Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Θα αλλάξω το εκρηκτικό κοκτέιλ αυξημένης φορολογίας και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών


Κ. Μητσοτάκης: Θα αλλάξω το εκρηκτικό κοκτέιλ αυξημένης φορολογίας και υψηλών ασφαλιστικών εισφορών
Την οδό της μείωσης φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών δείχνει και πάλι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτυπώνοντας αυτή τη φορά από το βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το στρατηγικό πλάνο της οδού Πειραιώς για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.
"Ξέρω πως χάνετε σημαντικά στελέχη που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί δεν αντέχουν τον συνδυασμό φόρων και ασφαλιστικών εισφορών”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ευελιξία στην αγορά εργασίας και προώθηση άλλου τύπου συμβάσεων εργασίας, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην απασχόληση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεσμεύτηκε ότι επί "γαλάζιας” διακυβέρνησης θα προχωρήσουν αποφασιστικά η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το outsourcing δημοσίων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, την οποία κατηγόρησε για απουσία οράματος στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής.
"Εμείς θα αρχίσουμε να συγκλίνουμε με την Ευρώπη...Το τελευταίο μεγάλο όραμα είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε ουραγοί της Ευρώπης στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού. Έχουμε το σχέδιο και σύντομα θα κληθούμε να το κάνουμε πράξη”, ανέφερε και σημείωσε ότι το Δημόσιο δεν πρέπει να φοβάται τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και πως το κράτος έχει μόνο να κερδίσει από τη συνεργασία και το outsourcing δημοσίων υπηρεσιών. "Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ίσως είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης”, επεσήμανε και διεμήνυσε ότι θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος και θα οικοδομήσει ένα νέο κράτος με μοναδική αποστολή την εξυπηρέτηση του πολίτη. "Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να τσακίζει τους Έλληνες στους φόρους και να κόβει τις συντάξεις και να μην προωθεί πολιτικές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.
"Η σημερινή κυβέρνηση στα έργα παίρνει μηδέν...Σε αυτή τη Γη γιατί στο Διάστημα δεν ξέρω...Ο προηγούμενος διοικητής του διαστημικού οργανισμού κατά την αποχώρησή του χρησιμοποίησε την φράση follow the money, που παραπέμπει σε μαύρη τρύπα. Ο αρμόδιος υπουργός ελπίζω να βγει από αυτή...Από τη χώρα λείπει το αναπτυξιακό σχέδιο, ενώ και από το ολιστικό σχέδιο του κ. Τσακαλώτου, από όσα μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει, λείπει η αναφορά στην ψηφιακή οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται με αυτά, αφού οι ασχολούμενοι δεν αποτελούν εκλογική του πελατεία...Είναι προσωπικό μου στοίχημα να μη χάσει και αυτό το τρένο η Ελλάδα. Το ερώτημα είναι πώς θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις από και προς τις εταιρείες της ψηφιακής τεχνολογίας”, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
"Η ΕΕ έχει εκπονήσει σχέδια για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία. Δισεκατομμύρια ευρώ επενδύονται ήδη στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο σχετικές δείκτης ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας δείχνει ότι η Ευρώπη σημειώνει πρόοδο. Η Ελλάδα όμως κατατάσσεται 26η στις 28 θέσεις. Δεν διαφαίνεται καμία προοπτική να ανακάμψει...Σήμερα απαιτείται ένα σχέδιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, ωστόσο, οποιαδήποτε προσπάθεια στο μοντέλο της καινοτομίας κινδυνεύει να αποτύχει αν οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ένα αρνητικό περιβάλλον... Μακροοικονομική σταθερότητα, αξιόπιστες δημοσιονομικές πολιτικές, αμετάβλητο φορολογικό σύστημα είναι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος...Η καινοτομία δεν αφορά μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο. Η αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η ποιότητα των υπηρεσιών και ο ρόλος του κράτους στην οικονομία είναι σημαντικά στοιχεία”, επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι θα προωθήσει την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, τη δραματική κατάσταση πολυνομίας και κακονομίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως στόχος του είναι η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής σε επίπεδο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ για την ψηφιακή τεχνολογία. "Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει γίνει ούτε ένα μεγάλο έργο στον τομέα αυτό”, ανέφερε και αναλύοντας τους στόχους της ΝΔ τόνισε ότι:
-Θα αναπτύξει δίκτυα νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων.
-Θα εκπονήσει ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων στην ψηφιακή τεχνολογία για όλους τους ανέργους.
-Θα επιδιώξει πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
-Θα καθιερώσει ψηφιακές ταυτότητες, ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, ηλεκτρονικό εισιτήριο τουριστικών χώρων, καθώς και κεντρικό ψηφιακό οργανόγραμμα δημόσιας διοίκησης.
Πολιτική 1718650631563981995
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε