Loading...

Eπικοινωνιακή εκστρατεία ενάντια στη χρήση smart phones από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου


Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και φίλοι,

Από σήμερα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου επιδίδεται σε μία επικοινωνιακή εκστρατεία ενάντια στη χρήση smart phones στα σχολεία μας! Το θέμα δυστυχώς έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν είναι καθημερινά και μεγάλα.

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γ&Κ σχολείου του Δήμου μας να αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια. Υπάρχουν αφίσες μεγέθους Α3 για να τοιχοκολληθούν σε κάθε σχολική αίθουσα και κάθε πίνακα ανακοινώσεων, ενώ θα διανεμηθεί και η ανακοίνωση της Ένωσής μας.

Η Σελίδα μας στο φέισμπουκ θα προωθήσει αρκετά άρθρα, μελέτες και videos που αναδεικνύουν το πρόβλημα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων για καλύτερα αποτελέσματα.

Η εκστρατεία ξεκινά από την Α' Δημοτικού των σχολείων του Δήμου μας, καθώς τα αποτελέσματα δεν προορίζονται να είναι άμεσα ούτε πρόσκαιρα. Το πρόβλημα είναι τεράστιο στη Β/θμια και στα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου ευελπιστούμε να προσφέρουμε ένα ερέθισμα προς σκέψη και προβληματισμό. Στα παιδιά του Δημοτικού όμως, υπάρχει η δυνατότητα να "χτιστεί" η κατάλληλη νοοτροπία και να αποφευχθούν στο μέλλον, τα σημερινά φαινόμενα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά και κάποια προτεινόμενα άρθρα και videos προς προώθηση από όλους μας μέσω των social media.

Για την Ομάδα Επικοινωνίας
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου πήρε την απόφαση να ενημερώσει τους γονείς της περιοχής μας, για το θέμα της κατοχής και χρήσης κινητών τηλεφώνων και δη smartphone, εντός των σχολικών μονάδων. Η μεγάλη σημασία του θέματος αλλά και των προβλημάτων που επιφέρει, συζητήθηκαν με γονείς και εκπαιδευτικούς και το συμπέρασμα είναι κοινό, σχετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες. 

Αν και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, βασισμένες στις ΥΑ132328/Γ2/7-12- 2006 & 100553/Γ2/4-9-2012, είναι ξεκάθαρες και απαγορεύουν την κατοχή κινητού από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εντός του σχολικού χώρου, έχουν παρουσιαστεί περιστατικά που αφορούν σε διάσπαση προσοχής των μαθητών μέσα στην τάξη, cyber bullying μέσω αναρτήσεων πλάνων και φωτογραφιών στα social media ή απόπειρα κλοπής και βιαιοπραγίες με αφορμή κινητά, προβλήματα που καθιστούν απαραίτητη την προσοχή του θέματος απ’ όλους τους γονείς, μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η επικοινωνία των μαθητών με τις οικογένειές τους μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, μέσω του σταθερού τηλεφώνου της κάθε σχολικής μονάδας στο γραφείο των δασκάλων και καθηγητών. Αν και αυτό δεν καλύπτει τις ανάγκες κάποιας οικογένειας για επικοινωνία με το παιδί, τότε η αγορά ενός απλού κινητού με πολύ μικρό κόστος, χωρίς λειτουργία κάμερας ή φωτογραφικής μηχανής, το οποίο βέβαια θα παραμένει κλειστό κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, νομίζουμε πως καλύπτει κάθε περίπτωση.

Καλούμε όλους τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όλους τους μαθητές και μαθήτριες να αποφεύγουν την κατοχή κινητών και λοιπών συσκευών στο σχολικό ωράριο. Καλούμε δε και τους εκπαιδευτικούς, να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια αυτή και να κάνουν χρήση των δικών τους συσκευών, αποκλειστικώς και μόνο για εκπαιδευτική χρήση στο πλαίσιο των διδασκόμενων μαθημάτων τους.

Ας προσπαθήσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το θέμα μέσα στα σχολεία μας, πάντα προς όφελος της βελτίωσης του σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Δήμου Μαρκοπούλου 
Περιφέρεια Αττικής 9128180236356789893
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε