Loading...

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υπερφορολογεί και δίνει βοηθήματα, εμείς θα δώσουμε ανάπτυξη και επενδύσεις


Η βασική προτεραιότητα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η τωρινή κυβέρνηση υπερφορολογεί τους παραγωγικούς κλάδους για να επικεντρωθεί σε επιδόματα και βοηθήματα, ενώ ο ίδιος θα επικεντρωθεί σε μια ανάπτυξη που βασίζεται στις επενδύσεις σε τομείς όπου η Ελλάδα υπερέχει.

Σχετικά με το χρέος της χώρας, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να ξεφύγει από το φαύλο κύκλο, αλλά ο φόβος στην ΕΕ ήταν ότι αν δοθεί δημοσιονομικός χώρος θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω διεύρυνση του δημόσιου τομέα, ενώ ο ίδιος θα το χρησιμοποιήσει για να μειώσει τους φόρους.

Την συζήτηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι επίτροποι Δ.Αβραμόπουλος και Χρ. Στυλιανίδης , ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάγιατ και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον οποίο αντάλλαξε χαιρετισμό ο κ Μητσοτάκης. Ο κ Σημίτης θα μιλήσει αύριο στο Φόρουμ.

ΠΗΓΗ
Πολιτική 5267396680965173725
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε