Loading...

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας-Λαυρεωτικής «μίλησε» ως αληθινός απόστολος του έθνους



Υπάρχουν στιγμές που ξεχωρίζουν τους πραγματικά και αληθινά μεγάλους από αυτούς της σειράς. Στιγμές που το μεγαλείο ορισμένων ανδρών και δη ιερωμένων σε κάνουν να χαμογελάς. Και ταυτόχρονα  σε βάζουν σε σκέψεις! Σκέψεις για το ποσό διαφορετική θα ήταν η σχέση Εκκλησίας-κοινωνίας, αν η πρώτη αντιπροσωπευόταν μόνο από σπουδαίους ιερωμένους όπως ο μητροπολίτης Μεσογαίας-Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Εξ αφορμής του πάνδημου συλλαλητηρίου της Κυριακής, ο μητροπολίτης πήρε θέση! Θέση που τον τιμά, θέση ξεκάθαρη· θέση που θα όφειλε να έχει κάθε ιερωμένος αλλά και κάθε Έλληνας πατριώτης.

Ξεκαθάρισε, λοιπόν, ότι το Κυριακάτικο συλλαλητήριο είναι μια καλή ευκαιρία, προκειμένου όλοι να εκφράσουν την αγάπη τους προς την πατρίδα αλλά και την «ανάγκη» όπως πρόσεθεσε, για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Λέξεις που τα λένε όλα.

«Κι εγώ πρώτα ο Θεός την Κυριακή θα είμαι στο Σύνταγμα μαζί σας» τόνισε με έμφαση. Τα λόγια του ήταν συγκινητικά, ενώ ως έπρεπε αναφέρθηκε και στην διφορούμενη στάση της Εκκλησίας μεταξύ των δύο συλλαλητηρίων και εντέλει στην στήριξη του επικείμενου της Κυριακής. Διαβάστε όσα ακριβώς είπε ο μητροπολίτης και θα καταλάβετε καλύτερα.


Αναλυτικά το μήνυμα του μητροπολίτη Νικολάου:

Αγαπητοί μου αδελφοί,
Πολλοί ρωτούν για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Επειδή διάφορες δηλώσεις και τοποθετήσεις και από εκκλησιαστικής πλευράς έχουν προκαλέσει σχετική σύγχυση, θα ήθελα να πω στην αγάπη σας δυό λόγια.
Ένα αγνό πατριωτικό συλλαλητήριο, που μάλιστα στηρίζει τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος στη σχετική Ανακοίνωσή της, αποτελεί, όπως και οι εκλογές ή ένα δημοψήφισμα, έκφραση της λαϊκής βούλησης, αρκεί να μην το κακοποιήσουν ακρότητες και κρυφές ποταπές σκοπιμότητες. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, άσχετα με τους λόγους που ακούσθηκαν, ήταν μία συγκλονιστική λαϊκή κραυγή, μια φωνή αναστεναγμού πανεθνικού διαμετρήματος, ό,τι καλύτερο είδε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος της αντίδρασης και της πολεμικής αυτών που το απορρίπτουν, από μόνος του φανερώνει τη σημασία και την αξία του.
Ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί και στην Αθήνα και να διατρανώσουμε την αγάπη μας στην πατρίδα και την ανάγκη μας για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Αρκετά έχουμε πληρώσει τα λάθη μας. Καιρός να ορθώσουμε ως λαός όλοι μαζί το ανάστημά μας και να αναστήσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Ρωτούν μερικοί για τον Αρχιεπίσκοπο και τις δηλώσεις του. Ο Αρχιεπίσκοπός μας απλά είπε ότι προτιμάει αυτός τα δύσκολα και όχι τα εύκολα. Δεν είπε να μην κάνουμε εμείς τα εύκολα. Εμείς λοιπόν θα κάνουμε ως λαός το ευλογημένο και τόσο ωραίο εύκολο, το να βρεθούμε όλοι μαζί και να συμβάλουμε στη δυνατή φωνή του λαού. Αυτό είναι πράγματι εύκολο, αλλά πολύ ουσιαστικό. Όσοι λοιπόν μπορείτε και το θέλετε, μη διστάσετε να το κάνετε. Η ευλογία του Θεού θα είναι μαζί σας. Μην αμφιβάλλετε καθόλου.
Εννοείται ότι κι εγώ, πρώτα ο Θεός, θα είμαι παρών στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 2:00μ.μ. μαζί σας.
Περιφέρεια Αττικής 4803506094954761591
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε