Loading...

Ήταν δίκαιο, αναμενόμενο και έγινε πράξη!



Δεν προκάλεσε εντύπωση η σημερινή αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, αναφορικά με την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος εις βάρος του δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρη Μεθενίτη. Η ηθική του κου Μεθενίτη, η προσφορά του σε τοπικό επίπεδο, η σταδιοδρομία του στην μάχιμη δικηγορία, η αγάπη του για την οικογένεια του, ο βίος που διάγει μαρτυρούσε το προφανές: ότι αυτός ο άνθρωπος δε γίνεται να προέβη σε παράβαση καθήκοντος. 

Επειδή ωστόσο, το τι λέμε εμείς ή τι λέει ο ίδιος, μπορεί να μη θεωρηθεί απολύτως ορθό ή και μεροληπτικό -για τους κακόπιστους- μίλησε η ελληνική δικαιοσύνη. Και μας κάλυψε όλους! Λέγοντας απλώς το αυτονόητο, το αναμενόμενο.

Το δικαστήριο λοιπόν ήταν ξεκάθαρο και φυσικά δέχθηκε την άποψη ότι ο Σωτήρης Μεθενίτης δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει τα συμφέροντα του δήμου του. Του δήμου που υπηρετεί νυχθημερόν. 

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο κος Μεθενίτης ζήτησε από τους μέχρι πρότινος κατηγορούς του κάτι απλό και έντιμο: να ζητήσουν συγνώμη δημόσια. Κάτι τέτοιο πάντως, δεν έχει γίνει μέχρι στίγμης.

Είναι κοινό μυστικό πως ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας μάχεται διαρκώς για τον δήμο του και προσπαθεί με κάθε δύναμη να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του. Όπως είναι λογικό, απέναντι σε αυτή την προσπάθεια εκσυγχρονισμού, αντιτίθενται τοπικά αλλά και εν γένει διάφορα συμφέροντα. Ο δήμαρχος όμως είναι μαχητής. Και ως γνήσιος φιλελεύθερος πιστεύει στο φιλελεύθερο μότο πως «ο καθένας στη ζωή παίρνει ότι αξίζει». Αυτός λοιπόν, παλεύει για να αξίζουν τα καλύτερα οι δημότες και ο δήμος. Και μπράβο του!
Περιφέρεια Αττικής 7193468842207187803
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε