Loading...

Γ. Σωφρόνης , Δήμαρχος Σαρωνικού : Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Η ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μας.


Δήλωση του Δημάρχου Σαρωνικού, σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική

Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την αρνητική αντίδραση του Υπουργού Υγείας στο αίτημα για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κάθετη άρνηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ξανθού, κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στο Κορωπί, στο αίτημα για δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν κατάλληλες και διαθέσιμες προς αξιοποίηση κτιριακές υποδομές, ενώ έχουν κατατεθεί και συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας του νοσοκομείου.
Λυπούμαστε που ο κ. Υπουργός φάνηκε να αντιμετωπίζει ως περιττή πολυτέλεια το δικαίωμα των πολιτών της περιοχής μας, να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην δευτεροβάθμια περίθαλψη.
Θεωρούμε αδιανόητο να αγνοούνται ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, οι κοινές διεκδικήσεις και οι προτάσεις, για ένα ζήτημα που αφορά 10 Δήμους και πάνω από 1.500.000 κατοίκους κι επισκέπτες της Αττικής.
Θεωρούμε αδιανόητο το 2018 να μη διαθέτει Γενικό Νοσοκομείο μια περιοχή με περισσότερους από 500.000 μόνιμους κατοίκους, η οποία μάλιστα σημείωσε την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αύξηση στην Ελλάδα, κατά την απογραφή του 2011. Μια περιοχή, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα κύριο παραθεριστικό και τουριστικό πόλο της Αττικής, με τον πληθυσμό της να υπερδιπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα και τους θερινούς μήνες.
Θεωρούμε επίσης αδιανόητο να μην έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια καμία ουσιαστική προσπάθεια αναβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας.
Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται από την Κεντρική Εξουσία ως δευτερεύουσας σημασίας πρόβλημα,  η υγεία όλων αυτών των πολιτών, αλλά και η ταλαιπωρία που υφίστανται τόσο οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία, όσο και οι οικογένειές τους.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Δήμους, τους φορείς και τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας για ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και  περίθαλψης.
Ζητούμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να ορίσουν άμεσα συνάντηση με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, ώστε να συζητηθεί ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, η δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου, που θα καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και η διασφάλιση της αξιοπρέπειας των ασθενών  δεν είναι πολυτέλεια, ούτε παροχή. Είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους προς τον φορολογούμενο πολίτη.»


Περιφέρεια Αττικής 7369515521261765329
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε