Loading...

Μητσοτάκης: Για τη Ν.Δ. ισχύει στο ακέραιο η εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι


Η εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, «ισχύει στο ακέραιο και σήμερα» σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη της ΝΔ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή το 2008» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι τότε στο Βουκουρέστι «προσδιορίσαμε τα όρια αποδοχής της λύσης την οποία μπορούμε να δεχτούμε και η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα».

«Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ζήτημα της ονομασίας, αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας - το οποίο αποκαλούμε erga omnes - και αναφέρομαι φυσικά και στο ζήτημα το οποίο έθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων που προσβάλλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων και αυτά πρέπει να σταματήσουν».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν πολύ καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση» και ότι «η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα έρθει συντομότερα από ότι κάποιοι πιστεύουν» και στη συνέχεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας, ότι «δε μας αξίζει να είμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα σπιράλ ύφεσης», τα νέα παιδιά να φεύγουν εκτός χώρας για αναζήτηση εργασίας, οι «νέοι επιχειρηματίες, νέοι επαγγελματίες, να αγωνίζονται, να εργάζονται κάθε μέρα και να βλέπουν ότι έρχεται τελικά το κράτος να παίρνει το μεγαλύτερο κομμάτι του δικού τους κόπου», νέοι αγρότες να επιχειρούν «χωρίς πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους» και «με μια υπερφορολόγηση, η οποία τους τσακίζει» και πρόσθεσε:

«Δε μας αξίζει να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία δε μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Μια κυβέρνηση, η οποία, δυστυχώς, στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν επιδεικνύει, ούτε την απαραίτητη υπευθυνότητα, ούτε την απαραίτητη σοβαρότητα, προκειμένου να μας κάνει όλες και όλους εθνικά υπερήφανους».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν είναι τυχαίο που επέλεξε να βρίσκεται σήμερα στην Πιερία και αύριο στην Πέλλα και πρόσθεσε ότι γνωρίζει ότι «οι Μακεδόνες αισθάνονται μια ανησυχία» και ταυτόχρονα «μια προσμονή» για την επίλυση του εθνικού ζητήματος: «Είναι μέρες φορτισμένες» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Η ΝΔ ήταν η παράταξη που πάντα έβαζε πρώτο το συμφέρον της χώρας. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε και στο μέλλον».


«Η ΝΔ είναι σήμερα, φίλες και φίλοι, η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε : «Είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη, όχι μόνο διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και επειδή ολοένα και περισσότεροι πολίτες προσβλέπουν στη ΝΔ για να μπορέσουν να δουν οι ίδιοι, στο σχέδιο μας, το δικό τους μέλλον, τη δικιά τους ελπίδα».

«Δε θα σας διαψεύσουμε, θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, θα επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη σας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της ΝΔ, νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε ένα τόπο με συγκριτικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες και σε ένα τόπο και σε ανθρώπους «ιδιαίτερα ευαίσθητο και στα εθνικά θέματα», που «δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουν σε κανένα να υποκλέπτει την ιστορία μας, σε κανένα να προβαίνει σε αλυτρωτικές θέσεις και στάσεις και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στη Μακεδονία δύο χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ, ως «ιδιαίτερα συμβολικό» και πρόσθεσε: «Όπως τότε ήμασταν μαζί έτσι και τώρα είμαστε μαζί, έτσι και μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για να κάνουμε την Ελλάδα μας πιο ισχυρή».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του κ. Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι με τις προσπάθειες του έχει αναδείξει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε «αναπτυξιακό πρωταθλητή της χώρας».

«Έτσι όπως της αξίζει, έτσι όπως σας αξίζει, έτσι όπως αξίζει στη Μακεδονία μας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.


ΠΗΓΗ
Πολιτική 312424370665083537
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε