Loading...

Το επόμενο κύμα επαφής της ΝΔ με την κοινωνία


Το επόμενο κύμα επαφής της ΝΔ με την κοινωνία
Του Δημήτρη Γκάτσιου
 
Το αποτύπωμα των επόμενων στρατηγικών κινήσεων της Νέας Δημοκρατίας έγινε απόλυτα διαυγές, μέσα από την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων. Πέρα από το συνεχές πρεσάρισμα εντός και εκτός Βουλής στη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οδός Πειραιώς θέτει σε πρώτο πλάνο την επικοινωνία του προγραμματικού της λόγου σε ολόκληρη την κοινωνία. 
Με τις αιχμές, δε, των προτάσεων που "δίνουν πραγματικές λύσεις, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών" λαμβάνουν σάρκα και οστά, το άνοιγμα του επόμενου κύκλου περιοδειών και επαφών τόσο στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια έρχεται και ορίζει την απαρχή μίας νέας χρονιάς, η οποία έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζεται από τους "γαλάζιους" ως εκλογική.
"Καθώς μπαίνουμε στο 2018, αυτό το μήνυμα, το μήνυμα του Συνεδρίου μας, θα φροντίσουμε να φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για να πείσουμε ότι όλοι οι Έλληνες έχουν τη θέση τους στο σχέδιο μας για την Ελλάδα που μας αξίζει. Κυρίως οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.  Οι μακροχρόνια άνεργοι να είναι οι πρώτοι ωφελημένοι από την επενδυτική έκρηξη και τις νέες δουλειές που η πολιτική μας θα δημιουργήσει. Όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας θα κερδίσουν από την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.  Αυτοί που αισθάνονται ότι δεν έχουν θέση σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει ραγδαία θα ωφεληθούν πρώτοι από την πρόσβαση σε εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μία αποστροφή, που χάραξε το momentum της οδού Πειραιώς.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη λήξη του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα της χώρας και των πολιτών στηρίζεται επάνω σε δύο άξονες:
- Ο πρώτος άξονας σχετίζεται με την απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. "Με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα και με τη στήριξη ενός σύγχρονου, αξιοκρατικού και κυρίως αποτελεσματικού κράτους στοχεύουμε στην εκτίναξη της οικονομίας", αναφέρουν "γαλάζιοι" κύκλοι.
- Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την αλληλεγγύη. "Δε θέλουμε κανένας Έλληνας να μείνει πίσω. Κι αυτό θα γίνει με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης σε όσους έχουν ανάγκη. Που θα εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στους κοινωνικά αδύναμους και ειδικά σε αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται στη δυσκολότερη θέση. Και θα παρέχει υψηλού επιπέδου κοινωνικές υπηρεσίες για όλους στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια", επισημαίνουν οι ίδιες πηγές

Πολιτική 4596180692244520432
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε