Loading...

Θα πέσουν σήμερα οι τίτλοι τέλους της συγκυβέρνησης – παρωδία;




Του Νίκου Χιδίρογλου
Η μη σθεναρή στάση έναντι της εθνομηδενιστικής κομπανίας που λυμαίνεται τον τόπο, δεν θα εκτιμηθεί σήμερα από τον κόσμο. Ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους σήμερα οι άνθρωποι της ΝΔ, προσερχόμενοι στη Βουλή. Σήμερα, δεν θα εκτιμηθεί διόλου ο αστικός καθωσπρεπισμός, η λογική του «δεν έπρεπε να το κάνετε αυτό». Όλοι πλέον έχουν καταλάβει τι συνέβη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όλοι ανεξαιρέτως. Το σκάνδαλο είναι προφανές. Για τους δικούς του λόγους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να στηρίξει τον εταίρο του, θέτοντας εαυτόν στο κάδρο μιας πάρα πολύ σκοτεινής υπόθεσης. Ακόμα καλύτερα. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία λοιπόν ο λαός να καταλάβει με τι έχει να κάνει.
Σήμερα, απαιτούνται εκ μέρους της αντιπολίτευσης πολύ υψηλοί καταγγελτικοί τόνοι. Με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Η Προεδρία της Δημοκρατίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να ακούσουν. Η τελευταία μπορεί να βρήκε επί μακρόν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον πρόθυμο διεκπεραιωτή των υποθέσεών της, αλλά οφείλει να καταλάβει ότι η ανοχή των Ελλήνων εξαντλήθηκε και ότι τα γελοία του τύπου «μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να τα περάσει αυτά», δεν πείθουν. Διότι πίσω από κάποιες πολιτικές, κρύβονται γραφειοκρατική και γερμανική (κυρίως, αλλά και γαλλική) ιδιοτέλεια και η φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Ως εδώ όμως και μη παρέκει όμως. Οι Έλληνες υποφέρουν, το Δημόσιο γιγαντώνεται, το εξωτερικό χρέος αυξάνεται και ουδείς δείχνει στο Μέγαρο Μαξίμου ή στις Βρυξέλες, να ενοχλείται. Και τι γίνεται με το θέμα της εξαγωγής όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, χώρα η οποία συνάντησε την άρνηση των υπολοίπων κρατών της ΕΕ στα αιτήματά της για αγορά στρατιωτικού υλικού; Η υποκρισία εδώ «θερίζει» γενικότερα. Ήρθε η ώρα όμως να πέσουν τα προσωπεία. Ήρθε η ώρα να δούμε πόσο πολύ θα ταυτιστεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να σώσει τον παραπαίοντα εταίρο του, με «μεσάζοντες», με πωλήσεις όπλων που χρησιμοποιούνται κατά αμάχων και με διαδικασίες που όζουν. Για να δούμε λοιπόν για ποιο «ηθικό πλεονέκτημα» μιλούσαν κάποτε οι άνθρωποι της αριστεράς…
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε