Loading...

Συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μέσα Γειτονιάς της Κύπρου




Επίσκεψη στον αδελφοποιημένο από το 1999 Δήμο Μέσα Γειτονιάς της Κύπρου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, με την ευκαιρία της συμμετοχής του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Αναβύσσου (Χ.Λ.Ο.Α.) στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, στις 30 Οκτωβρίου 2017.
Τον Δήμαρχο Σαρωνικού συνόδευσαν ο κ. Ηλίας Μπουκοβάλας, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Σαρωνικού, 10 χορευτές μέλη του Χ.Λ.Ο.Α., η Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Γεωργία Σακαρίκου και ο χοροδιδάσκαλος κ. Αναστάσιος Τσαγκογιάννης.
Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία του Δήμου Σαρωνικού, με επικεφαλής τον κ. Σωφρόνη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μέσα Γειτονιάς, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Δώρου Αντωνίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Χ.Λ.Ο.Α. κ. Γεωργία Σακαρίκου και ο Χοροδιδάσκαλος, κ. Αναστάσιος Τσαγκογιάννης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, o Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Μέσα Γειτονιάς κ. Ευστάθιος Γρηγορίου και μέλη της, ο κ. Σωφρόνης παρέδωσε συμβολικά τη σημαία του Δήμου Σαρωνικού. Επίσης, παρέδωσε προσωπικά στον ομόλογό του, κ. Δώρο Αντωνίου, αναμνηστική κορνίζα με χαιρετισμό και ευχαριστίες για την θερμή φιλοξενία.
Απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ο κ. Σωφρόνης ανάφερε μεταξύ άλλων:
«Η αδελφοποίηση των Δήμων Σαρωνικού και Μέσα Γειτονιάς έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί φέρνει κοντά πολίτες που ζουν σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, ανήκουν όμως στο ίδιο έθνος, στον ίδιο λαό. Απόψε νοιώθουμε όλοι ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, αλλά και για την εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία μας.»
Ο κ. Σωφρόνης απηύθυνε επίσης πρόσκληση στον Δήμο Μέσα Γειτονιάς και στους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα διοργανώσει το προσεχές καλοκαίρι για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού.  
Στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, εκτός του Χ.Λ.Ο.Α. συμμετείχαν το Χορευτικό Συγκρότημα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς, το Χορευτικό Συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» καθώς και το Χορευτικό Συγκρότημα Sovatcii από τη Βουλγαρία.

*Μέρος των φωτογραφιών από την «Εφημερίδα Λεμεσός», την οποία και ευχαριστούμε θερμά





Περιφέρεια Αττικής 4693128499581118062
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε