Loading...

Μητσοτάκης: Χωρίς μια νέα κυβέρνηση ισχυρή, η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται


«Η πολιτική αλλαγή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για μια γενναία φυγή της χώρας προς τα εμπρός», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, στη διάρκεια του δείπνου στο πλαίσιο του "Thessaloniki Summit" που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Χωρίς μια νέα κυβέρνηση, ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή κι ξεκάθαρη εντολή να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, πολύ φοβάμαι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης από τις Σέρρες: Θα στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα

Για την κυβέρνηση είπε ότι δεν λέει τίποτε για μετά το 2018 ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, και σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όπως τονίζει η κυβέρνηση. «Στα λόγια θα είναι καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, στην πράξη η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού γίνεται όχι ερήμην ενός τμήματος της κυβέρνησης και σε ότι αφορά την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική τόνισε πως μέλη της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας. Μίλησε για «διγλωσσία» της κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων και παρατήρησε πως δεν είναι δυνατό να συνεδριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει εάν θα γίνει η επένδυση στο Ελληνικό.

Σε ερώτηση για τους οικονομικούς δείκτες που επικαλείται η κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως το γεγονός ότι φέτος τα πράγματα πάνε λίγο καλύτερα από πέρυσι δεν σημαίνει ότι πάνε καλά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ και δήλωσε πως δεν έχει καμιά πρόθεση το όποιο πλεόνασμα να το κατευθύνει στην αύξηση των κρατικών δαπανών, αλλά κατ εξοχήν στη μείωση της φορολογίας.

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Μυλωνάς, που είχε πέσει θύμα απαγωγής, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την επιτυχή έκβαση στην απαγωγή Λεμπιδάκη, αλλά είπε πως αυτή η επιτυχία δεν μπορεί να εξαλείψει το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει και βάζει εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη την Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας πως όταν αφήνεται απερίσπαστη να κάνει το έργο της έχει επιτυχίες. Κάλεσε την κυβέρνηση να "απελευθερώσει" περισσότερους αστυνομικούς για να προσθέσουν τις δυνάμεις τους στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και αναφέρθηκε στη Δυτική Αττική και υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση.

«Φαινόμενα βίας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και είπε ότι ο νόμος για το άσυλο στα Πανεπιστήμια θα αλλάξει και πάλι ώστε να μπορεί να επεμβαίνει η Αστυνομία.

«Ο νόμος ισχύει για όλους. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι άσυλο ιδεών και ο καθένας να μην φοβάται να πει τη γνώμη του γιατί θα μπουν 20-30 να τον γιαουρτώσουν. Τραμπουκισμοί και τυραννίες μια μικρής μειοψηφίας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του καθηγητή Συρίγου, λέγοντας: «Φαινόμενα όπως ο δημόσιος τραμπουκισμός Συρίγου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Δεν βλέπω να σπεύδουν να καταδικάσουν την επίθεση σε έναν καθηγητή και είναι εξαφανισμένοι».

Χαιρετισμό στο δείπνο απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης.

ΠΗΓΗ:
Πολιτική 1478611219403441434
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε