Loading...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότηταςΤου Δημήτρη Γκάτσιου
Επισημαίνοντας ότι η σημερινή αναιμική ανάταξη δεν είναι βιώσιμη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε μήνυμα στήριξης στην υγιή επιχειρηματικότητα σε ομιλία του προς το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Παράλληλα, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους και βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ποιο κόμμα είναι έμπρακτα κοντά στην επιχειρηματικότητα. Άρα, και κοντά στους εργαζομένους. Διότι δεν τραβώ αυτήν τη διαχωριστική γραμμή. Οι υγιείς επιχειρήσεις ισοδυναμούν με ευχαριστημένους εργαζόμενους. Θα είμαστε αυστηροί - και θέλω να το πω αυτό - σε οποιεσδήποτε αποκλίσεις από αυτό το οποίο ορίζουμε ως υγιή επιχειρηματικότητα. Θα ξεκινήσουμε, όμως από τα μεγάλα ψάρια. Το είπα χθες στους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και θέλω να το επαναλάβω: Δεν πρόκειται εμείς να δείξουμε οποιαδήποτε ανοχή σε επιχειρήσεις οι οποίες χρεοκοπούν και σε μετόχους οι οποίοι έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και περιδιαβαίνουν το Αιγαίο με τα σκάφη τους. Θέλω να είμαστε απολύτως καθαροί, διότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Και στη λογική της δεύτερης ευκαιρίας την οποία εμείς προωθούμε, δεν εντάσσονται κατ’ ανάγκη αυτές οι περιπτώσεις. Αλλά, σας βλέπουμε ως πολιτικούς συμμάχους στην προσπάθεια την οποία θα κάνουμε”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και πάλι στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα, τονίζοντας ότι χωρίς αυτή δε θα έχουμε ανάπτυξη. "Ένας ασθενής που υπέστη έμφραγμα θέλει ηλεκτροσόκ και όχι ασπιρίνες για να συνέλθει...Έχουμε μια στην ουσία κυκλική αναιμική ανάταξη, η οποία δεν θα έχει βάθος και δεν θα έχει διάρκεια. Άρα, πρέπει να είμαι δραστικοί και τολμηροί. Στο δίλημμα να είμαστε μεταξύ της πιο δραστικής και της λιγότερο δραστικής πρότασης, θα πάρουμε το ρίσκο να πάμε με την πιο δραστική. Με έναν ασθενή, ο οποίος έχει πάθει έμφραγμα, πρέπει να του κάνουμε ένα γερό ηλεκτροσόκ για να τον συνεφέρουμε. Με ασπιρίνες δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Έχουμε πλήρη εικόνα των δημοσιονομικών περιορισμών, αλλά έχουμε εικόνα και του πως μπορούμε να κερδίσουμε χώρο αξιοπιστίας ως κυβέρνηση”, σημείωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τόνισε πως αυτό που διαχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τη σημερινή κυβέρνηση είναι η πίστη της οδού Πειραιώς στην ιδιωτική οικονομία και στην ανάγκη συμμαζέματος του Κράτους.
"Δεν πιστεύω ότι η φιλοεπενδυτική μετάλλαξη του Τσίπρα θα του επιτρέψει από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης μετά να γίνει ένας συνετός υποστηρικτικός βραχίονας στην προσπάθειά μας να φέρουμε επενδύσεις. Μάλλον θα έχουμε και άλλες μεταλλάξεις. Εμείς πάντως είμαστε αποφασισμένοι αυτά που λέμε να τα κάνουμε. Ξέρουμε ότι η χώρα δεν έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα. Ξέρουμε ότι δεν θα αντέξει για πολύ η κοινωνία σε αυτήν την κατάσταση. Ξέρουμε ότι ο παραγωγικός ιστός συνθλίβεται αυτή την στιγμή… Η ζημιά που γίνεται στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας και της οικονομίας είναι μεγαλύτερη από αυτό που φαίνεται. Στην Παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στους θεσμούς στη Δικαιοσύνη, μας πάνε πολλά χρόνια πίσω. Αλλά αυτό που θέλω να σας επαναλάβω είναι ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και στις δυνατότητές μας. Με σεβασμό στην ιστορία της παράταξης, ξέρουμε ότι είμαστε εδώ για τα δύσκολα και όχι για τα εύκολα. Και αυτό το ξέρετε και εσείς καλά”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πολιτική 757484121196054886
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item