Loading...

«Πόλεμος» μεταξύ ΝΔ-Γαβρόγλου για τη στρατιωτική (μη)θητεία του υπουργού Παιδείας


«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, μετά και από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο υποστήριζε ότι ο υπουργός δεν υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Γαβρόγλου απέφυγε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία όταν πήρε την ελληνική ιθαγένεια και κάνοντας χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας, εν έτει 1971 και πληρώνοντας 3.200 δραχμές.
Ο Κώστας Γαβρόγλου όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός, ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής όταν αποφάσισε να καταργήσει την αριστεία ως κριτήριο επιλογής του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «Στρατό δεν πάνε μόνο οι άριστοι μαθητές, πάνε όλοι».
Σκληρή ανακοίνωση ΝΔ
«Για μια ελαστική συνείδηση σαν τη δική του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο κυνισμός, η υποκρισία και η αλαζονεία αποτελούν αντίδοτο για τα πάντα» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ τέλος καλεί τον υπουργό να πάψει να προκαλεί και να ταλαιπωρεί το χώρο της Παιδείας, τις νεότερες γενιές των Ελλήνων και τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία.
Απάντηση Γαβρόγλου
«»Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» έγραφε ο Καισάριος Δαπόντες πριν 200 χρόνια. Πού να ήξερε πόσο επίκαιρος θα ήταν ακόμη και σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
«Η Νέα Δημοκρατία την εβδομάδα που πέρασε υπέστη μία πολιτική και ιδεολογική ήττα. Ο νόμος για τα Πανεπιστήμια σταματάει την απορρύθμιση των ΑΕΙ καθιερώνοντας ακαδημαϊκούς κανόνες. Αυτήν την εβδομάδα δημοσιεύθηκε επίσης το πολυσέλιδο Προεδρικό Διάταγμα για τα Δημοτικά Σχολεία αντικαθιστώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν εδώ και 20 χρόνια, εκσυγχρονίζοντας την λειτουργία τους» ανέφερε επίσης ο κ Γαβρόγλου.
«Τόσο την ενδιαφέρει η εκπαίδευση, τόσο την ενδιαφέρει ο δημοκρατικός δημόσιος λόγος, τόσο την ενδιαφέρει να προστατεύσει τη σημαία αλλά και την έννοια της αριστείας από τον ευτελισμό που υφίσταται με τις φωνασκίες της», τόνισε τέλος.
Πολιτική 5498144491529780516
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε