Loading...

Οι κινήσεις – ματ του Μητσοτάκη στην προσπάθεια ακύρωσης της αντεπίθεσης Τσίπρα


Την ακύρωση του σχεδίου Τσίπρα να «γυρίσει» το πολιτικό κλίμα και να ανακάμψει το κόμμα του στις φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την στιγμή που το επιτελείο του συνεχίζει τις δοκιμαστικές «πτήσεις» πάνω από τα κορυφαία πεδία της αναμέτρησης.
Γράφει η Φώφη Γιωτάκη
Είναι γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε – και – μέσα στον Αύγουστο να βολιδοσκοπήσει, δια των στενών συνεργατών του, τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τον κρίσιμο ρόλο της αναγνώρισης του εδάφους στο οποίο στρατοπεδεύει η κυβέρνηση για την επικοινωνιακή αντεπίθεση. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η κυβέρνηση με την ευκαιρία της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα στις 7 Σεπτέμβρη και της ΔΕΘ στις 9 του μηνός θα επιχειρήσει να εμφανίσει την έλευση ενός επενδυτικού κύματος από την Ευρώπη και την Κίνα και να εστιάσει σε νέα πρόσωπα της κυβερνητικής μηχανής για την ανάδειξη ενός σύγχρονου αποτελεσματικού προφίλ. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούν με το πασίδηλο ενδιαφέρον του αντιπάλου, την επιλογή του πρωθυπουργού να συνοδεύεται  από νέα και άφθαρτα στελέχη στις δημόσιες παρεμβάσεις του. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή για παράδειγμα να επισκεφτεί την επιχείρηση «Παπαστράτος» μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλ. Χαρίτση – νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε καθοριστικής σημασία πόστα που θα «πρωταγωνιστήσουν» στην μάχη των βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.
Ούτε είναι ασύνδετη από το γενικότερο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα η «εξουσιοδότηση» της δημοφιλούς  Όλγας Γεροβασίλη από τον πρωθυπουργό για την σημερινή παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για την Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019» – η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι από τα στελέχη στα οποία ποντάρει επίσης ο πρωθυπουργός για τις επόμενες πολιτικές και τηλεοπτικές μάχες .
Έτσι στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη σπεύδουν να κάνουν πράξη την οδηγία για την ενίσχυση της ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει από το φθινόπωρο στις συγκρούσεις με την κυβερνητική πλειοψηφία, εντός και εκτός βουλής. Στην πραγματικότητα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θέλει να προλάβει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και φιλοδοξεί ότι θα προηγηθεί στον αιφνιδιασμό με το δικό του ανακάτεμα της τράπουλας. Πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί λοιπόν ότι θα καταφέρει να ακυρώσει το σχέδιο του πρωθυπουργού και να παρουσιάσει πρώτος τον δικό του ανασχηματισμό, κάνοντας τις απαραίτητες «προσθαφαιρέσεις» στην κορυφή της γαλάζιας ομάδας. Η έμφαση δίδεται κυρίως στον επικοινωνιακό τομέα, όπου αναμφισβήτητη απόφαση του αρχηγού της ΝΔ είναι η ανάδειξη και η στήριξη νέων στελεχών στην πρώτη γραμμή της μάχης. Κάποιοι λένε μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να προσέλθει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχοντας δίπλα του και νέους «παίκτες» ή αρκετούς από τους νυν με «αναβαθμισμένους» ρόλους.  Αλλαγές θα επιχειρήσει εκτός απροόπτου και στην κατανομή ρόλων εντός βουλής, καθώς στην Πειραιώς αντιλαμβάνονται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει πλέον να δοθεί και στο πως διατάσσονται στην μάχη οι δυνάμεις της υπό ανασυγκρότηση κεντροαριστεράς. Προς την ίδια κατεύθυνση – της ενίσχυσης της ομάδας κρούσης με μεταρρυθμιστικό κυβερνητικό προφίλ – βρίσκονται και τα βήματα προετοιμασίας του Συνεδρίου διεύρυνσης που έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης από τις αρχές του καλοκαιριού ευελπιστώντας ότι θα πραγματοποιηθεί όχι αργότερα από τον Δεκέμβρη του 2017.
Στα άμεσα βήματα της κεντρικής προετοιμασίας συμπεριλαμβάνονται πάντως οι κινήσεις της Πειραιώς για την ακύρωση της επανεκκίνησης του Μεγάρου Μαξίμου στο πεδίο της διακυβέρνησης. «Επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές», επαναλάμβαναν χθες μονότονα από τη Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να προκαλέσει «καταιγίδα» πρωτοβουλιών προκειμένου να εμφανίσει υπερδραστηριότητα στον επενδυτικό τομέα και να κλείσει έτσι το μάτι στους πολίτες ότι «έρχονται νέες θέσεις εργασίας».
Η δημόσια αναγνώριση από την Άνγκελα Μέρκελ και την σε προεκλογική περίοδο Γερμανία, ότι έχουν γίνει ήδη πολλά βήματα στην χώρα μας και ότι ένα χρόνο μετά φαίνεται αναπτυξιακή προοπτική, φαίνεται ότι προβλημάτισε για το ύφος της διαχείρισης της εκτίμησης της Καγκελαρίου τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί την στιγμή που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για απουσία επενδυτικού σχεδίου αλλά και πολιτικής βούλησης, βλέπουν στην γαλάζια παράταξη ότι κατά την άποψή τους στο προνομιακό πεδίο δεν θα παίζουν πλέον μπάλα μόνοι τους. Θα έχουν αντιπάλους, τόσο από την κυβέρνηση που ποντάρει στην επενδυτική προοπτική, όσο και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπου οι υποψήφιοι για την ηγεσία θα αναμετρηθούν με βάση το σχέδιο τους για την οριστική έξοδο από την πολύχρονη κρίση μέσω των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Πολιτική 4873892036629984873
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε