Loading...

«Θερμό» καλοκαίρι με ανασχηματισμό στο τραπέζι


Με το χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία παραδοσιακά αποτελεί την πρεμιέρα της νέας πολιτικής σεζόν, το μεγάλο ερώτημα για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του είναι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Ποιες και πότε;
Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα για άμεσες παρεμβάσεις αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω των αντιπαραθέσεων υπουργών. Κορυφαίο παράδειγμα το ξέσπασμα Τσακαλώτου κατά Παππά σε πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Οικονομικών να αφήνει αιχμές και για το συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος.
Οι «καραμπόλες» σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό εξαρτώνται ασφαλώς από τη στάση του υπουργού Οικονομικών και τις διαθέσεις του Μαξίμου απέναντι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αφού τυχόν αποχώρησή του από την Πλατεία Συντάγματος θα σημάνει ευρύτερες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι κινήσεις δεν αποκλείεται να είναι «χειρουργικές» και περιορισμένης έκτασης.
Το ερώτημα είναι εάν οι αλλαγές αυτές θα γίνουν πριν ή μετά τη ΔΕΘ. Την απάντηση γνωρίζει μόνον ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι αρμόδιος γι’ αυτές τις αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, εστιάζοντας στην προετοιμασία για την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ποντάρει και στην επίσκεψη Μακρόν που αναμένεται στην Αθήνα λίγες μόνον ημέρες πριν από τη ΔΕΘ. Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου θεωρούν στο Μαξίμου ότι κρύβει συμβολισμούς για την οικονομία και ευνοεί το άνοιγμα της κυβέρνησης προς τις αγορές και τους επενδυτές.
Όλα αυτά, τη στιγμή που στο εσωτερικό είναι ειλημμένη απόφαση να ακολουθήσει η κυβέρνηση τακτική πόλωσης απέναντι στην αντιπολίτευση, επιχειρώντας παράλληλα να αναδείξει αριστερό πρόσημο στο έργο της, προκειμένου να ικανοποιήσει τα κομματικά στελέχη και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολιτική 6246030365227742465
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε