Loading...

Κουμουτσάκος: Η ΠΓΔΜ εκπέμπει μήνυμα μετριοπάθειας


«Η πολιτική του Βουκουρεστίου, όπως είχε εκφραστεί με την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, παραμένει ισχυρή», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική» τη συζήτηση τους, και «σε πολύ καλή ατμόσφαιρα για την πορεία των διμερών σχέσεων και τις προοπτικές τους».

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την κατάσταση στην περιοχή, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας να χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός, ότι από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων εκπέμπεται ένα μήνυμα μετριοπάθειας, ένα μήνυμα «πιο εποικοδομητικό, πιο παραγωγικό από ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».

«Αυτό είναι καλό. Είναι καλό για την ατμόσφαιρα των διμερών μας σχέσεων. Για όλα τα ζητήματα που τις απασχολούν» σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Αυτό, όμως αφορά στην ατμόσφαιρα. Η ουσία είναι κάτι διαφορετικό» συνέχισε. «Το πώς θα διαμορφωθεί η ουσία θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς, όπως ξέρετε, πιστεύουμε στην ανάγκη μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί - και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα - εάν υπάρχει πραγματικά θετική πολιτική βούληση.

Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην αναγκαιότητα μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης, γι' αυτό θεωρούμε ότι η πολιτική του Βουκουρεστίου, όπως είχε εκφραστεί με την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, παραμένει ισχυρή», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.
ΠΗΓΗ
Πολιτική 6877396024748836965
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε