Loading...

Μητσοτάκης: Μέτρα 12,5 δισ. για την παραμονή Τσίπρα στην εξουσία


Σφοδρή επίθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με αφορμή τους όρους που περιλαμβάνει η συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Κανείς δεν ζητούσε αυτά τα μέτρα πριν από έναν χρόνο, είναι ζήτημα προσωπικής αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των τομεαρχών του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τέταρτο μνημόνιο χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση. «Η συμφωνία περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020 και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Την ίδια στιγμή, τα περιβόητα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο εάν υπερβούμε τους στόχους για τα πλεονάσματα ενώ δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για μείωση του χρέους και ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.





Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για τέταρτο μνημόνιο χωρίς επιπρόσθετη χρηματοδότηση. «Η συμφωνία περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ για το 2019 και το 2020 και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια. Την ίδια στιγμή, τα περιβόητα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο εάν υπερβούμε τους στόχους για τα πλεονάσματα ενώ δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για μείωση του χρέους και ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πλέον ο λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου ανεβαίνει στα 12,5 δισ. ευρώ και είναι 8,5 φορές περισσότερα από όσα περιλάμβανε το περιβόητο email Χαρδούβελη. Αυτοί που υπόσχονταν 13 σύνταξη θα κόψουν και τη 12η. Αυτοί που θα παραιτούνταν αν μειωνόταν το αφορολόγητο, τώρα το κατεβάζουν στα 5.000 ευρώ, σημείωσε.

«Κανείς δεν ζητούσε αυτά τα μέτρα πριν από έναν χρόνο», υπογράμμισε, θέτοντας ζήτημα προσωπικής αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα. «Ζητούσε χρηματοδότηση χωρίς μέτρα, τώρα παίρνει μέτρα χωρίς χρηματοδότηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι το κόστος της παραμονής Τσίπρα στην εξουσία. «Τρεις φορές πήγε τη χώρα σε εκλογές. Ποιος φοβάται τώρα τις εκλογές; Θα συνεχίσουμε να ζητάμε πολιτική αλλαγή. Η εξουσία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν φθείρει μόνο τους ίδιους αλλά και τη χώρα», σημείωσε.




Τόνισε ότι η ΝΔ στη Βουλή θα κάνει το καθήκον της, σημειώνοντας ότι «δεσμευόμαστε από τη συμφωνία ως προς τους στόχους, όχι ως προς τα μέσα για να επιτευχθούν. Το τρίτο μνημόνιο λήγει τον Αύγουστο του 2018. Αυτό είναι το δικό τους μνημόνιο και δεν θα είναι η δική μας πολιτική».

Καταλόγισε ευθύνες και στους εταίρους που ανέχθηκαν αυτή την πολιτική. Είναι στρατηγικά εσφαλμένη, στεγνώνει την αγορά, φρενάρει την ανάπτυξη, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα επιδιώξει αντί της υπερφορολόγησης να υπάρξει στοχευμένη μείωση δαπανών και μεταρρυθμίσεις. Αν δεν γίνουν αυτά, η Ελλάδα θα σέρνεται από μνημόνιο σε μνημόνιο, υπογράμμισε.


ΠΗΓΗ
Πολιτική 8999578638120214229
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε