Loading...

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου


Ο προγραμματισμός δράσεων για την πρόληψη των πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 25 Μάϊου στο Δημαρχείο Σαρωνικού. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο Διοικητής Π.Υ. της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Λαυρίου, Αντιπύραρχος Σπυρίδων Παπαστάθης, ο Διοικητής της Π.Υ. Κορωπίου, Πύραρχος Σπαής Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αναβύσσου, κ. Λαμπρινός Γεωργουλάκης, ο Αστυνόμος Β’ του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, κ. Στυλιανός Χαραμής, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής κ. Παρασκευή Βασιλοπούλου, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ηλίας Σιοντόρης, ο Δασάρχης Λαυρίου, κ. Χρήστος Αντωνέλλης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Σαρωνικού, κ. Σταμάτης Γκίνης,  ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, κ. Σταύρος Ιατρού, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού, κ. Δημήτρης Λιοδακάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά, κ. Ιωάννης Κίτσος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής 

Ενότητας Παλαιάς Φώκαιας, κ. Αθανάσιος Παπουτσής, ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, κ. Στέλιος Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αίολος», κ. Αριστοφάνης Βρυώνης και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Απόστολος Μενεγάκης. Τη σύσκεψη συντόνισε ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, κ. Δημήτρης Σοφός. 
Λαμβάνοντας το λόγο κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, έναντι της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση από πλευράς της Κεντρικής Διοίκησης όσον αφορά την έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων προς τους Δήμους. 

Τόνισε, παράλληλα, ότι στη μάχη της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης πυρκαγιών θα τεθούν φέτος και τα τέσσερα νέα οχήματα, τα οποία προμηθεύτηκε ο Δήμος Σαρωνικού από ίδιους πόρους, με σκοπό την ενίσχυση των μέσων Πολιτικής Προστασίας. 
Ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στην άριστη μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Δασαρχείου, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής, της Περιφέρειας και των υπηρεσιών του Δήμου, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή των τοπικών συλλόγων, αλλά και των κατοίκων κάθε περιοχής. 

«Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι και φέτος άψογη και ελπίζω ότι για μια ακόμη χρονιά θα μπορέσουμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά τον τόπο μας από τις πυρκαγιές. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους» κατέληξε ο κ. Σωφρόνης.
Περιφέρεια Αττικής 1559075320121121527
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε