Loading...

H ΝΔ «στριμώχνει» τον Αλέξη Τσίπρα


H ΝΔ «στριμώχνει» τον Αλέξη Τσίπρα
Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής
Η «καλή» ζωή του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να μπαίνει στο στόχαστρο της ΝΔ, καθώς καθημερινά πλέον ο «καλοπερασάκιας» Αλέξης βρίσκεται ενώπιον της σκληρής κριτικής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες;» προτάσσοντας την καλοζωία του πρωθυπουργού και αποκαλύπτοντας παράλληλα τη γαλάζια στόχευση.
Όπως μαθαίνει το liberal.gr, από τον τρίτο όροφο των γραφείων της ΝΔ δεν έχει περάσει απαρατήρητη η «ελαφρά» ροπή του κ. Τσίπρα προς μια πιο «χαλαρή» καθημερινότητα, όπως λένε, που δεν μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοί του.
Επιπρόσθετα μάλιστα υπάρχουν στοιχεία «κοσμικότητας» που δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι συνδυάζονται με τη θητεία ενός «αριστερού» πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό εντύπωση έκανε στο γαλάζιο επιτελείο η επιλογή του πρόσφατου πασχαλινού προορισμού του κ. Τσίπρα. Χωρίς αμφιβολία η Κέρκυρα είναι ένα νησί με έντονο το στοιχείο της κοσμικότητας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, άλλωστε, ότι αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό της Άγιες Μέρες του Πάσχα. Ποτέ μέχρι σήμερα, με εξαίρεση μία χρονιά επί κυβέρνησης Σημίτη, πρωθυπουργός δεν είχε επιλέξει το συγκεκριμένο νησί, το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι μοναδικό (για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας).
Ειδικά τα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου όλες οι δημόσιες εμφανίσεις των ενοίκων του Μεγάρου Μαξίμου τις μέρες της πασχαλινής απόδρασης ήταν κάθε άλλο παρά «κοσμικές». Ο κ. Τσιπρας ακόμα και για την αναστάσιμη θεία λειτουργία δεν προτίμησε ένα γραφικό εκκλησάκι σε κάποιο όμορφο χωριό της Κέρκυρας, αντιθέτως «εκκλησιάστηκε» στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησε την τελετή της Ανάστασης από το πάλκο της πλατείας Σπιανάδα.
Το γαλάζιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν επέστρεψε την Κυριακή του Πάσχα ή έστω την επόμενη μέρα στον κλεινόν άστυ, αλλά παρέτεινε «σιωπηρώς» την παραμονή του στο πανέμορφο νησί μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα. Όλα αυτά βεβαίως εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και εταίρους μας, έχοντας ανοιχτή την αξιολόγηση παραπάνω από έναν χρόνο.
Θα μου πείτε, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αφιερώσει λίγο χρόνο στον εαυτό του και στην οικογένειά του; Προφανώς και μπορεί και αποτελεί αναυθαίρετο δικαίωμά του. Τα πράγματα ίσως «περιπλέκονται», όμως, όταν ο άνθρωπος αυτός είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία στις αρχές του καλοκαιριού.
Απαρατήρητο επίσης δεν έχει περάσει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας στο πλαίσιο των επισκέψεων ξένων ηγετών στην Ελλάδα δεν έχει επιλέξει να τους παραθέτει δείπνο σε κάποιο εστιατόριο χαμηλού προφίλ, αλλά σε σικ εστιατόρια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με θέμα τη θάλασσα, όπως έγινε πρόσφατα. Υπερβολική προσέγγιση; Μπορεί, αλλά στους υπερβολικούς καιρούς, τους οποίους ζούμε, χρειάζονται μόνο αυστηρές προσεγγίσεις.
Στην κατά ΝΔ «μεγάλη» ζωή του πρωθυπουργού, εντάσσουν και το «περίφημο» ταξίδι στο Παρίσι, για το οποίο δεν έχουν δοθεί ακόμα επαρκείς εξηγήσεις. Τελευταίο «κρούσμα» η αναφορά του κ. Τσίπρα στην μεγάλη πασχαλινή έξοδο των εκδρομέων, συνδέοντας ευθέως το μποτιλιάρισμα στους δρόμους με το «μεγάλο» εισόδημα των Ελλήνων.
Μια αναφορά που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και δημιούργησε την εικόνα ενός αποξενωμένου πρωθυπουργού, μακριά από την πραγματικότητα.
Στη ΝΔ θα επιμείνουν στην επιχείρηση αποδυνάμωσης του «αριστερού» προφίλ του κ. Τσίπρα, καθώς εκτιμούν ότι υπάρχουν στοιχεία αλλοτρίωσης των καταβολών του πρωθυπουργού. Με βάση λοιπόν αυτό το σκεπτικό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν να λένε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα αφήσει με τίποτα την καρέκλα και όσα την περιβάλλουν, όσα σκληρά μέτρα και αν χρειαστούν.
(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΗΓΗ
Πολιτική 7814828390782497764
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε