Loading...

Πρωτοβουλίες στο εσωτερικό μέτωπο αναλαμβάνει η ΝΔ


Του Δημήτρη Γκάτσιου
 
Έχοντας ήδη μετατοπίσει, δια των δημόσιων παρεμβάσεων του προέδρου της, ολόκληρο το βάρος της ευθύνης των εν αναμονή μέτρων 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία θέτει επί τάπητος μία σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών, με στόχο την ανάδειξη των θέσεων της στο φάσμα της καθημερινότητας.
Σαφώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα του κόμματος θα συνεχίσουν να μιλούν για τις ευθύνες της συγκυβέρνησης στην υφεσιακή πορεία της χώρας. Το ίδιο αιχμηρά θα είναι και τα σχόλια για μία ατζέντα Κουμουνδούρου και Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από τη Βέροια γονάτισε τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Μείζον, ωστόσο, στοίχημα όσο η γαλάζια παράταξη τίθεται σε πολιτική και εκλογική εγρήγορση είναι η ανάδειξη εκείνης της οπτικής που θα απαντά στο καίριο ζήτημα της ανάπτυξης, μετά από έναν κύκλο κρίσης, ο οποίος κρατάει τη χώρα σε περιδίνηση. Και σε αυτόν ακριβώς τον τομέα η οδός Πειραιώς ανοίγει ένα τετράγωνο παρεμβάσεων, χαρακτηρίζοντας την ίδια στιγμή διαρκές και ταυτόχρονα σταθερό το αίτημα της για πολιτική αλλαγή. Παρεμβάσεις που σχετίζονται με τη μείωση της φορολογίας. Το συμμάζεμα της κρατικής σπατάλης. Το σχεδιασμό ενός σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων. Και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
"Εμείς λέμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Υπάρχουν περιθώρια να μαζέψουμε κρατικές σπατάλες. Ταυτόχρονα, θα υλοποιήσουμε ένα πολύ τολμηρό σχέδιο απελευθέρωσης της δημιουργίας, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ξέρουμε πολύ καλά πως να το κάνουμε. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις. Το μέλλον δεν μπορεί να είναι ένα μεγάλο Κράτος που υπόσχεται στους πολίτες πεντάμηνα και επτάμηνα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα. Και νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι ούτε το δικό σας. Το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα είναι νέα παιδιά που μορφώνονται καλά και βρίσκουν θέσεις εργασίας στο αντικείμενό τους, σε εκείνους τους τομείς όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα", επεσήμανε, μιλώντας στους πολίτες της Βέροιας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Όσο ο προβληματισμός στα ηγετικά κλιμάκια της οδού Πειραιώς για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση παραμένει διάχυτος, οι αναφορές για ένα τέταρτο μνημόνιο παραμένουν σταθερές μεταξύ των γαλάζιων, με τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου για το πρωτογενές πλεόνασμα να βρίσκονται στο στόχαστρο. "Το 2016, είμαστε η μόνη οικονομία στην ευρωζώνη η οποία βρίσκεται σε ύφεση. Αυτό είναι το κόστος των δύο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι ένα πρωτογενές πλεόνασμα που δημιουργήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών. Από μια πολιτική υπερφορολόγησης, η οποία γονάτισε τα νοικοκυριά και οδήγησε την οικονομία σε ύφεση", επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως τεκμαίρεται από συζητήσεις με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οδός Πειραιώς, πέρα από την εντατικοποίηση της παρουσίασης του προγράμματός της, θα συνεχίσει τη σκληρή κριτική της στο Μέγαρο Μαξίμου για τα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας και της διαχείρισης του Κράτους.
"Την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει σε αστάθμητους παράγοντες του εξωτερικού, η Νέα Δημοκρατία θα κυριαρχήσει σε επίπεδο ατζέντας στο εσωτερικό. Από τη μία, θα ασκήσει στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της. Από την άλλη, με τις πρωτοβουλίες της και με την παρουσίαση του το προγράμματός της, θα πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική επιλογή και το μέλλον της χώρας δεν ταυτίζεται με την αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ.  
Στο περιβάλλον πέραν της πραγματικής οικονομίας και της διαπραγμάτευσης, εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων, η οδός Πειραιώς θα επαναφέρει με ένταση στην εσωτερική πολιτική ατζέντα το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.
Όπως σχολιάζουν πηγές της παράταξης, πρόκειται για ένα θέμα που η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να συζητήσει, αλλά και να αποδεχτεί. "Θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει ρυθμιστεί αυτό το ζήτημα, όπως ήδη συμβαίνει στις περισσότερες χώρες. Πολλώ δε μάλλον, όταν λόγω της κρίσης, έχουν φύγει στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Πώς θα πείσουμε ότι θέλουμε να γυρίσουν πίσω όταν δεν τους διευκολύνουμε στην άσκηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων τους;", σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.
Οι γαλάζιες πηγές θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να επιμείνει στην άρνησή της και εκτιμούν ότι αν παρόλα αυτά εξακολουθήσει να τηρεί την ίδια στάση, θα έχει σοβαρό πολιτικό κόστος. "Θα δείξει την φοβικότητά της απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό", αναφέρουν στη Νέα Δημοκρατία. 
Πολιτική 6068942266939641965
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε