Loading...

Βασίλης Κεσίδης: «Έχουμε εισάγει πολλές καινοτόμες δράσεις που φέρνουν την νεολαία κοντά στην κοινωνία»


Τον απολογισμό της δράσης της ΟΝΝΕΔ Σαρωνικού μας παρέδωσε ο Πρόεδρός της, Βασίλης Κεσίδης, εισάγοντας μια νέα – όσο και καλοδεχούμενη - αντίληψη στα πολιτικά πράγματα της Αττικής. Την παραθέτουμε. 
«ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΡΑΣΕΙΣ» 
Γνώρισέ μας…
Όλα ξεκίνησαν όταν μας δώσατε την εντολή για να αναλάβουμε την ευθύνη να προσφέρουμε την ΝΕΑ ματιά στον Δήμο μας, την ματιά της αντικειμενικότητας, της αλήθειας, της πραγματικότητας.
Είναι σημαντικό πώς οι σημερινοί νέοι, ΕΜΕΙΣ, να ανταπεξέλθουμε στις της σημερινής εποχής, όμως αυτό δεν είναι αποθαρρυντικό είναι η πρόκληση που καλούμαστε να αναλάβουμε. Είναι η εμπιστοσύνη που μας προσφέρετε, είναι η συνεργασία που χτίζουμε. Σε έναν δήμο σαν τον δικό μας, τουριστικό, με αναπτυξιακή πορεία και πόλο έλξης επιχειρήσεων, τουριστών και διάφορων καινοτομιών, πριν ένα χρόνο ιδρύσαμε και δημιουργήσαμε την Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Δήμου Σαρωνικού, λίγο καιρό μετά την εκλογή του Προέδρου της παράταξής μας Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε σαφή εντολή για την ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινά. 
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους νέους που μου δώσανε την ευκαιρία να αναλάβω την ηγεσία της οργάνωσής μας και μέχρι σήμερα με εμπιστεύονται στο τιμόνι αυτής, προσπαθώντας να προσφέρω μέσω της ιδιότητάς μου ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαρωνικού. Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στην προσωπική μου πορεία. Γεννήθηκα στην Ιταλία, εργάζομαι στον τομέα της ναυτιλίας από τα 18 μου και συγχρόνως σπουδάζω στον ίδιο τομέα. Η πρώτη ασχολία μου με την πολιτική ήταν η συμμετοχή μου στην ομάδα των social media του σημερινού μας Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, επίσης είμαι  Γραμματέας του Τομέα Αποκέντρωσης & Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΟΝΝΕΔ και Υπεύθυνος Πολιτικής Ανάλυσης του Κέντρου Αστικής Μεταρρύθμισης. 
Με μεγάλη υπερηφάνεια σας αναφέρω πώς έχουμε εισάγει πολλές καινοτόμες δράσεις που φέρνουν την νεολαία κοντά στην κοινωνία, κοντά στους προβληματισμούς, κοντά στις πραγματικές ανάγκες που έχει ο σημερινός Έλληνας πολίτης. Συγκεκριμένα εφαρμόσαμε τοπικές περιοδείες με σκοπό να αναδείξουμε διάφορες δομές και κοινωνικές ομάδες εντός του Δήμου μας. Συμμετείχαμε στο 10ο  Συνέδριο και στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, εφαρμόσαμε πρωτοπορώντας την τοπική περιοδεία με θέμα την Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήσαμε κοινωνική δράση με σκοπό την συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας, συμμετείχαμε σε πολλές τοπικές-δημοτικές εκδηλώσεις και δράσεις. Είναι σε εξέλιξη η τοπική περιοδεία με θέμα την 3η ηλικία και επιφυλασσόμαστε με πολλές ακόμη δράσεις, κινητοποιήσεις και καινοτομίες. 
Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση… ο κύριος Τσίπρας έχει απαξιώσει κάθε θεσμό, δομή και κοινωνική ομάδα. Όσο περνάει ο χρόνος το περιβάλλον που δημιουργεί για τους νέους είναι όλο και περισσότερο αντίξοο, γι’ αυτό συνεχώς αποχαιρετάμε συνομήλικούς μας που φεύγουν στο εξωτερικό. Σημαντικό ακόμη είναι πώς έχει ισοπεδώσει τον τίτλο που φέρει ως Πρωθυπουργός, έτσι υποβαθμίζει την Εθνική μας ταυτότητα στην Ε.Ε. και στον υπόλοιπο κόσμο, άλλωστε δεν είναι άστοχη η επαναλαμβανόμενη παρομοίωσή του με πρόεδρο 15μελούς αφού δεν σκέφτεται ποτέ τις επιπτώσεις οποιουδήποτε βήματός του, το οποίο παραπέμπει στον αυθορμητισμό εκείνης της ηλικίας. Δεν θέλω να αναλωθώ περαιτέρω. Την σαφή εντολή θα την δώσει ο Ελληνικός λαός όταν εκλέξει την Νέα Δημοκρατία 1ο κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο που μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που συνεπάγονται αυτής της θέσης, τον Κυριάκο που μπορεί να οδηγήσει ξανά την Ελλάδα στον δρόμο της Ευρώπης, στον δρόμο της Δημιουργίας, της Καινοτομίας, της Αξιοκρατίας, της Αριστείας.
Συνεχίζουμε με πολλές δράσεις…
Συνεχίζουμε να 1πορούμε…
Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ._

Βασίλειος Σ. Κεσίδης
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Σαρωνικού
Γραμματέας Αποκέντρωσης & Περιφερειακής Ανάπτυξης ΟΝΝΕΔ

Επίτροπος Πολιτικής Ανάλυσης ΟΝΝΕΔ
Περιφέρεια Αττικής 3603192875480221802
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item