Loading...

Τι ρόλο παίζουν αυτοί οι τύποι στην Κουμουνδούρου;


Του Νίκου Χιδίρογλου 
Η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη ανέδειξε την υποκρισία των ψευτο - δυτικοφρόνων. Ελάχιστες ήταν οι εκφράσεις συμπάθειας για την ιστορική ρωσική πόλη που επλήγη από την τρομοκρατία. Στα κοινωνικά μέσα, επικράτησε μια αμήχανη σιωπή. Οι συνήθως λαλίστατοι «προοδευτικοί», λούφαξαν… Λίγες οι αναφορές στο τηλεφώνημα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η ρωσοφοβία των δυτικών ΜΜΕ σε όλο της το μεγαλείο. Ντροπή. Ντροπή για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά, ντροπή για το κλίμα αντιρωσικού νεομακαρθισμού που επικρατεί στις ΗΠΑ, με ευθύνη του - αριστεριστικού πλέον όσο και περιθωριοποιημένου - Δημοκρατικού Κόμματος. 
Φυσικά, πολλά αλλάζουν. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και σύμμαχος της Μόσχας στρατηγός Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ την απέχθειά του για τον Μπαράκ Ομπάμα (αρνούμενος την πρόσκληση του τέως Αμερικανού Προέδρου να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον), συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αιγύπτιος πολιτικός που έσωσε τη χώρα του από τα νύχια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (την οποία προσπάθησε να επιβάλει ο φιλοϊσλαμιστής Μπαράκ Ομπάμα θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την κοινότητα των Κοπτών χριστιανών), όρθωσε το ανάστημά του στους οργανωτές των «πορτοκαλί» καταστάσεων, αποτρέποντας δυσμενέστατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Και δεν κρύβει την μεγάλη συμπάθειά του για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο συνάντησε μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ν. Υόρκη, δίνοντας τότε έτσι το «στίγμα» της προτίμησής του.

Η δέσμευση των δύο αντρών ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, μπορεί να μην αρέσει στους φορείς της παρακμιακής αριστερής και ελευθεριακής ατζέντας, οι οποίοι έχουν συνάψει μια αμοραλιστική συμμαχία με τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό, αλλά αυτό είναι δικό  τους πρόβλημα. Σημειώστε πάντως ότι προ ετών ο Αλ Σισί είχε αποκληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, «Πινοσέτ της Μεσογείου». Είναι ώρες – ώρες να αναρωτιέται κανείς τι ρόλο παίζουν αυτοί οι τύποι της Κουμουνδούρου…   
Πολιτική 2898252344573568692
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε