Του Δημήτρη Γκάτσιου
Ήρθε για να μείνει σε θέση πρωταγωνιστική στη στρατηγική της πολιτικής επικοινωνίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποτυπώνεται, δε, σε κάθε δημόσια παρέμβαση είτε της ηγετικής ομάδας, είτε των γαλάζιων στελεχών. Σε κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται όσον αφορά στις θέσεις που διατυπώνουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες ή το  Μέγαρο Μαξίμου.
Στη Νέα Δημοκρατία η απόφαση να μην κάνουν βήμα πίσω στο…σκληρό ροκ έναντι της συγκυβέρνησης, ακόμα κι αν κλείσει (όπως κλείσει) η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι δεδομένη. Το βάρος των μέτρων, που θα περάσουν από την Ολομέλεια, ώστε να ανάψει το πράσινο φως της συμφωνίας έχει ήδη μετατοπιστεί ολόκληρο στους "153" των κοινοβουλευτικών ομάδων της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου. Η ορολογία της οδού Πειραιώς, μάλιστα, τείνει ημέρα με την ημέρα να αποκτά ακόμα πιο έντονους τόνους. "Ρεσιτάλ αποτυχίας, κυνισμού και θράσους". Έτσι χαρακτήρισαν στην αξιωματική αντιπολίτευση τις τοποθετήσεις στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο δρόμο προς την επόμενη μνημονιακή κυβίστηση. Από κοντά, έρχονται και τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη. Θέτει στο στόχαστρό του το "λαϊκισμό". Και για να καταδείξει το απόλυτο αδιέξοδο ήδη έχει σκιαγραφήσει το οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σαν ένα όχημα που πατάει γκάζι, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο κατήφορο.
Ουσιαστικά, οι αναφορές των παραγόντων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν μία πρώτη γεύση για το τι ακριβώς θα εξελιχθεί σε σκηνικό Ολομέλεια, όταν η συγκυβέρνηση φέρει προς ψήφιση (είτε…σαλαμοποιημένο, είτε στην ολότητά του) το δημοσιονομικό πακέτο-κλειδί για την άρση του δωδεκάμηνου αδιεξόδου της αξιολόγησης. Οι αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τους τομεάρχες του κόμματος περί… στενού μαρκαρίσματος χωρίς ανάσα στους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ο τόνος του επόμενου πλαισίου της αποδόμησης, επάνω στο οποίο θα πατήσει εμφατικά η γαλάζια παράταξη. Αποδόμηση που δε θα σχετίζεται μόνο με τη δραματική, όπως χαρακτηρίζεται, κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, αλλά και με τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. "Η χώρα έχει μια αποτυχημένη κυβέρνηση που μόνο βάρη, ανασφάλεια και μιζέρια μπορεί να προσφέρει", διαμηνύει η οδός Πειραιώς, ως συνέχεια των βολών Μητσοτάκη, ο οποίος εκτίμησε πως "ο λαός και η ιστορία δε θα δείξουν καμία επιείκεια στη χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα".
Όσο το αίτημα της πολιτικής αλλαγής και των πρόωρων εκλογών, που θα λειτουργήσουν ως κάθαρση ορίζει το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κομβική παραμένει και η έννοια της ήττας του λαϊκισμού. Την επανέλαβε, άλλωστε, από το βήμα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. "Ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί στις αυλές των σπιτιών μας…Η ιδιοκτησία μιας εμπροσθοβαρούς μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι αναγκαία προϋπόθεση για να αλλάξουμε τον πολιτικό διάλογο. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έφερε στην εξουσία μια λαϊκίστικη Κυβέρνηση. Θα είμαστε μια από τις πρώτες χώρες που θα αποδείξουν στην πράξη ότι η πολιτική της αλήθειας, της ικανότητας, της λογικής και της μετριοπάθειας μπορεί να επικρατήσει και πάλι. Και αυτή είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πάντοτε στην πρώτη γραμμή του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς αυτό εισέρχεται στην πιο φιλόδοξη φάση του", διεμήνυσε. Η επιστροφή του στην Αθήνα δε θα ανοίξει μόνο την επόμενη φάση των επισκέψεών του στην περιφέρεια (ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις 3 μέχρι και τις 5 Απριλίου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία) αλλά θα θέσει επί τάπητος και το επόμενο κύμα αντεπίθεσης κατά του Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα, εντός και εκτός Βουλής.