Loading...

Μήνυμα του Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821


Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, επισημαίνει σε μήνυμά του τα ακόλουθα:
«Η 25η Μαρτίου 1821 ήταν η ημέρα που σήμανε το ξεκίνημα του αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τον οθωμανικό ζυγό. Σήμερα, σχεδόν δύο αιώνες μετά, τιμούμε τον ηρωισμό των ανθρώπων που τόλμησαν να αναμετρηθούν με μια ισχυρή αυτοκρατορία. Ανθρώπων που πολέμησαν γενναία, λίγοι απέναντι σε χιλιάδες, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους για κερδίσουν την ελευθερία τους. 
Η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης δίδαξε σε όλο τον κόσμο ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να νικήσει έναν λαό που μάχεται για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του. Δίδαξε ότι με ομοψυχία, πίστη και συνένωση δυνάμεων σε έναν κοινό αγώνα, κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος. 
Αυτές οι αξίες είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε, μαζί με την ελευθερία μας, από τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να τη μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές, όχι μόνο μέσα από την εκπαίδευση αλλά και με το παράδειγμά μας. 

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να αντλήσουμε έμπνευση και κίνητρο από τα διδάγματα της ιστορίας μας. Να προτάξουμε το συλλογικό καλό αντί της ιδιοτέλειας, την ενότητα αντί της διχόνοιας, την πίστη και τη θέληση, αντί της μεμψιμοιρίας. Για να τιμήσουμε στην πράξη τον Αγώνα των ηρώων προγόνων μας, για να κερδίσουμε το σεβασμό και το καλύτερο μέλλον που αξίζει στην Πατρίδα μας, σε εμάς και στα παιδιά μας.» 

Περιφέρεια Αττικής 6609506636713547955
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε