Διατηρεί την υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής". Η "ψαλίδα" βρίσκεται στις 16,5 μονάδες, ενώ όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Δεν πείθονται οι πολίτες
Όπως αναφέρεται στα πορίσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, οι πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με τη συντριπτική πλειοψηφία τους (86,7%) να εκτιμά πως όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Επίσης, το 75,1% δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης πως θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα. Η νέα έρευνα δείχνει επίσης προβάδισμα Μητσοτάκη στην καταλληλότητα του πρωθυπουργού έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Στο ερώτημα "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας", το 34,7% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 15,2% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 46% "κανέναν από τους δύο".
Πρόθεση ψήφου
Ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, ενώ η Χρυσή Αυγή 6,7%, το ΚΚΕ 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 5,5% (τα τρία αυτά κόμματα φαίνεται να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή). Οριακά εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝΕΛ, η ΛΑΕ και η Ανταρσύα. Το Ποτάμι στο 1%.
"Πάμε χειρότερα"
Όσο για τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 81,7% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα πήγε χειρότερα, ενώ ένα ποσοστό 86,3% δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της χώρας στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Επίσης, το 12,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό των Αλέξη Τσίπρα είναι αποτελεσματική για να βγει η χώρα από την κρίση. Αντίστοιχα, το 28,4% απαντά "ναι" σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.