Loading...

ΝΔ: Η απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας πυρήνας του γαλάζιου σχεδίου


Πρόβα τζενεράλε για το μείζον αφήγημα που θα παρουσιάσει κατά το ευρωπαϊκό ταξίδι του στη Γερμανία; Η απάντηση είναι απόλυτα καταφατική. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγα εικοσιτετράωρα πριν βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πραγματοποίησε περιοδεία σε περιοχές του Πειραιά, με τα μηνύματα να περιστρέφονται γύρω από δύο κεντρικούς άξονες.
Δύο άξονες που δομούν, σύμφωνα με τους επιτελείς της οδού Πειραιώς, το γαλάζιο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει στις συνομιλίες του σε Μαδρίτη και Βερολίνο. Ο πρώτος σχετίζεται με την ανάγκη σχηματισμού μίας νέας κυβέρνησης, που θα έχει πρόσημο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό.
Ο δεύτερος σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος ιδιαίτερα φιλικού προς τις επενδύσεις. Όπως ο ίδιος, άλλωστε, διεμήνυσε ο δρόμος που θα οδηγήσει την Ελλάδα μακριά από τα μονοπάτια της παρατεταμένης ύφεσης περνάει μέσα από ένα κύμα ιδιωτικών επενδύσεων, που θα αποτελέσουν την ατμομηχανή για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
"Το συνολικό μας σχέδιο έχει στον πυρήνα του την απελευθέρωση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από ένα πλαίσιο μείωσης φορολογικών συντελεστών, επανεξέτασης του μη μισθολογικού κόστους, αλλά και μιας συνολικής απλοποίησης για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολα. Χωρίς να ταλαιπωρείστε από μια αφόρητη γραφειοκρατία, η οποία σε κάθε κλάδο έχει και τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτό σε συνδυασμό με μια πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική προς τις επενδύσεις, μπορεί πραγματικά να απογειώσει την ελληνική οικονομία", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Όσο, δε, στην οδό Πειραιώς δομούν τις τελευταίες λεπτομέρειες των τετ α τετ με Μέρκελ και Σόιμπλε, οι βολές κατά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αιχμή τη λέξη-κλειδί της "αναξιοπιστίας" εξακολουθούν να πέφτουν κατά ριπάς. Αφορμή για το νέο κύμα αποδόμησης του οικοσυστήματος του Μεγάρου Μαξίμου στάθηκε για την αξιωματική αντιπολίτευση η απουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, από τις εργασίες του Euroworking Group, με τη Νέα Δημοκρατία να στρέφει τα πυρά της εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
"Οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ", σημείωσε, στο σχολιασμό της, η γαλάζια παράταξη, στελέχη της οποίας επισημαίνουν πως ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κλείσει την αξιολόγηση, με όποιο κόστος, προκειμένου να κερδίσει χρόνο παραμονής στην εξουσία και μοναδικό ανάχωμα είναι ο τρόπος που θα επικοινωνήσει το επόμενο σφοδρό πακέτο στο εσωτερικό του κόμματός του.
Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγα λεπτά, το ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στην Ισπανία, το οποίο θα προηγείτο της μετάβασής του στο Βερολίνο, ακυρώθηκε καθώς όπως επισημαίνουν "γαλάζιες" πηγές, ο πρωθυπουργός Ραχόι ακύρωσε όλες τις διμερείς επαφές του, όπως αυτή με την Α. Μέρκελ.
Πολιτική 8679181151217058575
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε