Loading...

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)


Τα πεπραγμένα και τις αμέσως επόμενες δράσεις της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Σαρωνικού.

Το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής έχει ως στόχο τη συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο από την Κοινωνική Σύμπραξη Αττικής, στην οποία συμμετέχουν ως εταίροι 13 Δήμοι και συγκεκριμένα, οι Δήμοι Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Ωρωπού.


Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Σαρωνικού και Επικεφαλή της Κοινωνικής Σύμπραξης, κ. Γεώργιο Σωφρόνη, ενώ παρόντες ήταν και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων – εταίρων. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση οι κ.κ. Ιωάννης Κασσαβός, Δήμαρχος Αχαρνών, Διονύσιος Ζαμάνης, Δήμαρχος Διονύσου, Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας, Ηλίας Ψινάκης, Δήμαρχος Μαραθώνα, Σωτήριος Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Βασίλειος Πιστικίδης, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, ,  Ωσαννά Κάραγιαν, Αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ειρήνη Κουνενάκη, Αντιδήμαρχος Παλλήνης, Παναγιώτης Λάμπρου, Αντιδήμαρχος Σπατών-Αρτέμιδος, Αρτέμης Βαγιωνάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Παιανίας, Στέφανος Δάβρης, Πρόεδρος Κοιν. Επιχείρησης Ωρωπού & Κατερίνα Πάλλη, Εκπρόσωπος Δήμου Λαυρεωτικής.


Ο κ. Σωφρόνης αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Α’ Φάσης του έργου και αφορούσαν τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε 11.000 δικαιούχους, οι οποίοι διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, ανήκουν σε Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες ή έχουν χαρακτηρισθεί ως ΑΜΕΑ.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον προγραμματισμό της Β’ φάσης έργου, η οποία περιλαμβάνει, εκτός της διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, σειρά συνοδευτικών δράσεων με στόχο την υποστήριξη και την ενδυνάμωση των ωφελούμενων. Ειδικότερα, προγραμματίζονται δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, δράσεις ψυχολογικής ενδυνάμωσης για παιδιά και εφήβους, συμβουλευτικές δράσεις σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και διατροφής, δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού κ.α.

Ακολούθως παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία για τον απολογισμό και τις επόμενες δράσεις της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής:


Α’ Φάση: Διανομές τροφίμων και υλικών αγαθών
(Απρίλιος 2016 – Φεβρουάριος 2017)
-          36.734 τεμάχια ειδών βασικής υλικής συνδρομής
-          1.144 συσκευασίες βρεφικών τροφών
-          16.565 τεμάχια νωπό κοτόπουλο
-          27.730 συσκευασίες φέτας, των 400 γραμμαρίων.
-          17.681 φιάλες παρθένου ελαιόλαδου
-          171.724 πακέτα ειδών παντοπωλείου
-          107.860 κιλά οπωρολαχανικών

-          3.440 τεμάχια ειδών προσωπικής υγιεινής για αστέγους των Δήμων Εταίρων
Περιφέρεια Αττικής 2342649366001725737
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε