Loading...

Μητσοτάκης: Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής - ΒΙΝΤΕΟ


Μητσοτάκης: Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής - ΒΙΝΤΕΟ«Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει πριν από έναν χρόνο
«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας: εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε : «Η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, το είπα δημόσια και κατ΄ ιδίαν. Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει, αυτή την δήλωση την έκανα και στο Βερολίνο να την ακούσουν όλοι. Την ίδια ώρα εσείς ακούγατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπος να ανοίγει θέμα δραχμής. Πάρτε θέση σήμερα και μαζέψτε τα στελέχη σας για το θέμα της δραχμής», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι «η καθυστέρηση έχει πολύ μεγάλο κόστος». «Μας ειρωνεύονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μας λένε ότι η αξιολόγηση δεν είναι σαν το κρασί», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Ακόμα και αυτό που εσείς είπατε πολύ σοβαρό, το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, βγαίνουν οι υπουργοί σας και λένε δεν πειράζει εάν δεν το πετύχουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις.
Αναφερόμενος στην πρωτολογία του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε: «Όταν υπολείπεστε 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, όταν κάνετε υποδείξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η ειρωνεία σας δεν θα σας βγάλει από το αδιέξοδο».
«Όλη η ελληνική κοινωνία σήμερα ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Φαντάζομαι όμως ότι ο πρώτος ο οποίος θα έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός των Οικονομικών σας οποίος βρήκε τον χρόνο χθες το βράδυ να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα ποδοσφαιρικού μεγαλοπαράγοντα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Δείτε το βίντεο:

Πολιτική 207557939576694735
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε