Loading...

Μηνύματα του Κυρ. Μητσοτάκη προς την κοινωνία και το κόμμα


Μηνύματα του Κυρ. Μητσοτάκη προς την κοινωνία και το κόμμαΤου Απόστολου Χονδρόπουλου
Η χθεσινή ημέρα ήταν συνδεδεμένη με την επέτειο της πρώτης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και η περιγραφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την "τραυματική εμπειρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" και το τρίπτυχο  "ψέματα, ανικανότητα, φόροι" υπήρξε πολύ σκληρή.
Η ομιλία ωστόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΠΕ της ΝΔ δεν επικεντρώθηκε μόνο σε αυτά που πήγαν τη χώρα πίσω, αλλά και σε όσα πιστεύει ότι μπορούν να την ξαναπάνε μπροστά. Το θετικό μήνυμά του προς  την κοινωνία αφορούσε στην ετοιμότητα, από κάθε πλευρά, της ΝΔ να κυβερνήσει, ενώ το κάλεσμά του προς τους πολίτες ήταν να ακούσουν το κόμμα του και να το εμπιστευτούν για να αναστρέψει την σημερινή καταστροφική πορεία και να βγάλει τη χώρα από την κρίση. "Είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές, αλλά και να κυβερνήσουμε καλά", τόνισε χαρακτηριστικά.
"Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε στους ώμους μας και να φέρουμε σε πέρας τη μεγάλη εθνική αποστολή της ανάταξης της χώρας διότι διαθέτουμε τις πολιτικές, τις γνώσεις αλλά και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό", πρόσθεσε. Και ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ, αφού- όπως είπε- "ξέρουμε πώς να φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα, έχουμε σχέδιο και είμαστε προετοιμασμένοι".
"Δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα το πεπρωμένο μας"
Η προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής να στείλει, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα μετά την "άνευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση της τελευταίας διετίας", μήνυμα αισιοδοξίας για τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας εάν στην εξουσία βρεθεί μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, ήταν σαφής. Και αποτέλεσε την απάντησή του στον κίνδυνο που ο ίδιος χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, "να κυριαρχήσει το παραλυτικό αίσθημα του φόβου". "Όχι μόνο με την έννοια της ανησυχίας για το πόσο θα χειροτερέψει η οικονομική πραγματικότητα, αλλά- όπως εξήγησε- της καθήλωσης που ακυρώνει στην πράξη κάθε ελπιδοφόρο στοιχείο που είχε ξεπηδήσει μέσα από την Ελλάδα της κρίσης". Όπως την "κινητοποίηση, την αλληλεγγύη, την νεανική επιχειρηματικότητα, την ατομική ευθύνη, την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το Κράτος". 
"Θέλω να πείσω όλους ότι δεν είναι η μοίρα μας αυτή η μιζέρια στην οποία ζούμε σήμερα. Η αποτυχία Τσίπρα δεν θα γίνει αποτυχία της χώρας", επανέλαβε.
"Δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα το πεπρωμένο μας. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει. Οι δυνατότητές μας ξεπερνούν κατά πολύ τον κ. Τσίπρα και την ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ", συμπλήρωσε, ενώ για το ίδιο υπογράμμισε ότι "αυτός είναι ο λόγος που είμαι στην πολιτική. Θέλω να δω τους Έλληνες ξανά ψηλά. Εκεί που μας πρέπει, που μας αρμόζει, εκεί που έχουμε δυνατότητες να φτάσουμε".
"Είμαστε με τους πολλούς"
Η φράση "είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί είναι πλέον μαζί μας", με την οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του, ήταν χαρακτηριστική της αίσθησης που υπάρχει στην Πειραιώς ότι "η αντίστροφη μέτρηση" για την πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει. Και τα μηνύματά του ενόψει μίας ενδεχόμενης τέτοιας εξέλιξης αφορούσαν στην μείωση των φόρων, "χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας", όπως είπε. Στην στόχευση "δημιουργίας νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας και όχι των 300 ευρώ", που θα αποτελέσει, όπως παραδέχθηκε, "και το μέτρο επιτυχίας" της επόμενης κυβέρνησης. Αλλά και στην προτεραιότητα που διαβεβαίωσε ότι θα δώσει η ΝΔ "στους πιο αδύναμους που πλήρωσαν δυσανάλογο τίμημα στην κρίση".
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε παράλληλα έτοιμος να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά  το άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία, καθιστώντας την πόλο συσπείρωσης των "δυνάμεων του μέτρου και του ορθού λόγου" και εκφραστή "όλων των  πολιτών που γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική του λαϊκισμού και του ψεύδους".
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνθηκε ιδιαίτερα σε όσους δεν είχαν ψηφίσει τη ΝΔ σε προηγούμενες εκλογές, ζητώντας να την ακούσουν, να την αξιολογήσουν και να συγκρίνουν τις δικές της "τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις με τα ψέματα κάποιων άλλων".
"Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι πόρτες μας είναι ανοιχτές. Σας θέλουμε κοντά μας. Χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς αποκλεισμούς και σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σύνθεσης", τόνισε.

Μήνυμα προς επίδοξους υποψήφιους βουλευτές
Τα μηνύματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν όμως και εσωκομματικά. Τόσο κατά την ομιλία του, όπου αποκήρυξε κάθε "ίχνος αλαζονείας και ρεβανσισμού", όσο και σε παρέμβαση που έκανε στη διάρκεια της συνεδρίασης, προειδοποιώντας όσους επίδοξους υποψήφιους βουλευτές συμπεριφέρονται ωσάν να είναι σίγουρη η συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Τέτοιο ζήτημα ετέθη από ορισμένα μέλη της ΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη λέγοντας ότι θεωρεί θετικό που υφίσταται ενδιαφέρον για συμμετοχή  στα ψηφοδέλτια  και θεμιτό να υπάρχουν φιλοδοξίες, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται αποδεκτό  να εμφανίζεται κάποιος σα να έχει εξασφαλίσει θέση στα ψηφοδέλτια.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι μόνο η συμμετοχή των νυν βουλευτών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στα ψηφοδέλτια, καθώς δεν υπάρχει ανάληψη οποιασδήποτε δέσμευση έναντι άλλων και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι θα αξιολογηθούν. Έχει προαναγγείλει επίσης σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια, αλλά είχε απευθύνει προειδοποίηση και στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ λέγοντας "ας μην σπεύδουν κάποιοι να ράβουν κοστούμια υποψηφίων βουλευτών πριν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες αξιολόγησης".

Πολιτική 3875061766631656694
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε