Loading...

Σπυράκη, Πανούτσος και Βαρδουλάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τον λαϊκισμό


Σπυράκη, Πανούτσος και Βαρδουλάκης σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τον λαϊκισμό - Κεντρική ΕικόναΜε θέμα τον λαϊκισμό έλαβε χώρα η πρώτη θεματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη νέα της εποχή, σε χώρο στο Γκάζι, ενώ στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης και ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος.
Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στα φαινόμενα της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία, αλλά και στους κινδύνους που εγκυμονεί για την Ευρώπη το δημοψήφισμα στην Ιταλία, ενώ περιέγραψε και εικόνες από την εμπειρία της στο ευρωκοινοβούλιο με εκδηλώσεις λαϊκισμού τόσο από τα αριστερά όσο και από τα δεξιά. Αναφορικά με την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε πως «έχουμε περάσει στην εποχή που η πολιτική πρέπει να μιλάει στους πολλούς», ενώ, σε μια ενδιαφέρουσα προσωπική αναφορά, είπε πως όσοι πέρυσι τέτοια εποχή συντάσσονταν με τον κ. Μητσοτάκη άκουγαν τη φράση «σιγά μην βγείτε, απευθύνεστε στους λίγους», κάτι που διαψεύστηκε στην πράξη.
Ο Αντώνης Πανούτσος αναφέρθηκε στον λαϊκισμό ως συστατικό στοιχεία της Γερμανίας του Χίτλερ, ενώ υπογράμμισε πως ο λαϊκισμός τρέφεται από τον φόβο των τάξεων να μην χάσουν τα όποια προνόμιά τους. Με τη σειρά του, ο Ευτύχης Βαρδουλάκης υπογράμμισε τη διάκριση μεταξύ λαϊκισμού και δημαγωγίας και στηλίτευσε τον ρόλο στις ελίτ, στοιχείο που μπορεί κανείς πλέον να παρατηρήσει ως προσκλητήριο ανάληψης ευθύνης και στις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στον χώρο της εκδήλωσης βρέθηκαν στελέχη του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου βρέθηκαν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη (έκανε και ερώτηση) και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ από την ΟΝΝΕΔ έδωσε το παρών ο πρόεδρος Κώστας Δέρβος, ο αντιπρόεδρος Παύλος Μαρινάκης, κεντρικά στελέχη, αλλά και μέλη της γαλάζιας νεολαίας. Τη συζήτηση συντόνισε η γραμματέας Τύπου της ΟΝΝΕΔ Κατερίνα Καρατζιοβάλη, η οποία στο τέλος της συζήτησης συμπέρανε εν είδει follow up πως «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στον φόβο, δεν ήταν ελπίδα» και εκτίμησε πως η νεολαία θα πρέπει να μην υπακούει πλέον τόσο εύκολα στα κελεύσματα του λαϊκισμού, αλλά να τον απορρίψει έμπρακτα.

Πολιτική 1436847707760225686
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε