Loading...

Ο Μητσοτάκης ανεβάζει τους τόνους: Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε


Κυριάκος Μητσοτάκης«Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παιδεία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας μάλιστα και στα όσα είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός νωρίτερα από το βήμα της Βουλής.
«Αφιερώσατε 20 λεπτά για να κάνετε γενικές αναφορές στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση. Μάλλον ο λογογράφος σας έμπλεξε τις ομιλίες, σας έδωσε μία ομιλία που κάνατε πριν από τρεις μήνες. Δεν ακούσατε τίποτα για τον Καλογρίτσα και για τα νέα τρίγωνα της διαπλοκής. Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης»», υπογράμμισε σε έντονο ύφος ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος η κοινωνία ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σχολεία από το πώς θα αποκτήσει ηκυβέρνηση πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης και κατέληξε με νόημα: «Δεν θα μπω στον πειρασμό να αποπροσανατολίσω την συζήτηση».
«Η κοινωνία που μας ακούει ενδιαφέρεται για το πώς θα αποκτήσουμε για το πώς θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία… Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι πεδίο κομματικών αντεγκλήσεων. Η σημερινή αριστερά έχει μια ηγεσία χωρίς αξίες. Σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην παιδεία, δικό μας όραμα να ενώσουμε τους Έλληνες για την παιδεία. Η ΝΔ αναζήτησε ευρύτερες συναινέσεις για την παιδεία. Τον Αύγουστο του 2011 στήριξε τον νόμο Διαμαντοπούλου και επανέφερε την κοινή λογική. Έκανε κάτι χρήσιμο για τον τόπο. Εσείς τον γκρεμίσατε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε για το ζήτημα της Παιδείας«Οι γνώσεις και οι δεξιότητες είναι το μόνο εφόδιο που μπορεί να έχει κανείς σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Εσείς φέρνετε την παιδεία στη δεκαετία του΄80. Αναμοχλεύετε τις πιο σκοτεινές πρακτικές άλλων εποχών. Ακούμε τα ίδια κλισέ που ξεπέρασε η ιστορία. Αυτός είναι ο ιδεολογικός αρμός στον οποίο στηρίζετε τις πολιτικές σας. Θα συμφωνήσω ότι όλοι αξίζουν τις ευκαιρίες τους. Και τα παιδιά που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Ο κ. Μπαλτάς μας είχε προϊδεάσει ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους στην αρχή της ζωής… Το πού θα φτάσει κάποιος είναι άλλο θέμα. Υπονομεύετε τη δημόσια παιδεία. Η πολιτική σας εκπροσωπεί όλες τις παθογένειες που η χώρα πρέπει να αφήσει πίσω».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι: «Καταργήσατε τα πρότυπα σχολεία όταν καταργήσατε τις εξετάσεις εισαγωγής. Γιατί στερήσατε από τα παιδιά της φτωχής οικογένειας την ευκαιρία να πάνε σε ένα πρότυπο σχολείο, να διακριθούν; Υπονομεύσατε και το δημοτικό σχολείου μέσω της κατάργησης του ενιαίου αναμορφωμένου προγράμματος. Υποβαθμίσατε και το γυμνάσιο και το λύκειο. Μετατρέπετε το γυμνάσιο σε ένα σχολείο αυτόματης προαγωγής. Είναι λάθος το μήνυμα που στέλνετε ότι θα περνάνε όλοι από τη μια τάξη στην άλλη».
Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τα Θρησκευτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι κανείς δεν έχει αντίρρηση για την ανάγκη προσαρμογής του μαθήματος στα νέα δεδομένα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης και όχι συγκρουσιακά.
Διάβασε μάλιστα επιστολή του Αρχιεπισκόπου στην οποία -όπως είπε- ο κ. Ιερώνυμος λέει ότι δεν έγινε διάλογος για το θέμα.
Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό να απαντήσει στην επιστολή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επέλεξε μια ακόμα τυφλή σύγκρουση, στηρίζοντας έναν υπουργό που προσβάλει βάναυσα την Εκκλησία της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι το δίπτυχο της ΝΔ για την Παιδεία είναι «ελεύθερο σχολείο-αυτόνομο πανεπιστήμιο», ενώ δεσμεύθηκε για την επαναφορά των πρότυπων-πειραματικών σχολείων, αλλά και πρότυπων επαγγελματικών λυκείων σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, είπε ότι θα πρέπει επιτέλους να σπάσει το ταμπού για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, πράγμα που έκαναν άλλες χώρες, όπως η Τουρκία και η Κύπρος.
Διάβασε μάλιστα απόσπασμα του Συντάγματος του 1864, που δεν απαγόρευε τη λειτουργία τους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε, κλείνοντας, ότι το κόμμα του θα ήταν πρόθυμο να συζητήσει και σήμερα τις αλλαγές, αλλά αυτό θα απαιτούσε ανοικτό πνεύμα, πράγμα που απουσιάζει παντελώς.
Δεσμεύθηκε, τέλος, ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα καταργήσει όλες τις αλλαγές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Παιδεία.

Πολιτική 8194101776953379405
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε