Loading...

«Και στην Αττική η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις»


Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Άρης Βίτσιος, έχει ξεκινήσει δυναμικά την άσκηση των καθηκόντων του μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και μίλησε στο attikinews.gr, απαντώντας στις ερωτήσεις μας. Και δεν κρύβει την αισιοδοξία του, λέγοντάς μας πως «με την εκλογή του νέου Προέδρου μας ξεκινάει μια νέα εποχή που θα φέρει τις απαιτούμενες τομές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας».


Στον Νίκο Χιδίρογλου

Είναι σε θέση ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στην Ανατολική Αττική να αντεπεξέλθει, αν προκηρυχθούν σύντομα εκλογές;


Είμαστε πανέτοιμοι και ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα για να γλιτώσουμε από το απύθμενο θράσος των κυβερνώντων να βαφτίζουν το κρέας ψάρι σε κάθε κυβίστησή τους. Η «βόμβα» της απλής αναλογικής που θέλει να βάλει στο πολιτικό μας σύστημα η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημαίνει σίγουρη παραίτηση ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη θέση και δημιουργία απόλυτης ακυβερνησίας και μεγάλων περιπετειών για την πορεία της χώρας μας. Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πλέον ότι η παραμονή στην εξουσία ερασιτεχνών πολιτικών εγκυμονεί μεγάλο κόστος για την οικονομία και τεράστιους εθνικούς κινδύνους. Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Αττική το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται στις δημοσκοπήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι και στις εκλογές –όποτε αυτές γίνουν - θα είμαστε το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά.


Ο κόσμος έρχεται μεν στις εκδηλώσεις της ΝΔ, όταν τους δίνεται ο λόγος όμως, όπως έγινε – σωστά- τις προάλλες στο Κορωπί, είναι επικριτικός και απαιτεί. Θέλει ο κόσμος να ακουστεί. Μεταφέρετε εσείς εκεί που πρέπει τη φωνή των πολιτών;


Για να γίνει ξανά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο μας, η Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει να ακολουθήσει τη στρατηγική των «ανοιχτών θυρών» και «αυτιών»! Στο συνέδριο – σταθμό του κόμματός μας αυτό επεσήμανε και ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Να μεταφέρουμε τα μηνύματα της βάσης όσο επικριτικά κι αν είναι. Να αλλάξουμε τη λανθασμένη εικόνα της Νέας Δημοκρατίας ως κόμμα πολιτικής και κοινωνικής ελίτ. Είμαστε η πολιτική παράταξη που με το όραμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή γίναμε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Με την εκλογή του νέου Προέδρου μας ξεκινάει μια νέα εποχή που θα φέρει τις απαιτούμενες τομές και θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας. Με νέους ανθρώπους στις νευραλγικές θέσεις του κόμματος, με καθιέρωση νέων θεσμών διαφάνειας και λειτουργίας απαντούμε στη μεγάλη πρόκληση της φιλελεύθερης ιδεολογίας.


Η Αττική πλήττεται ιδιαίτερα, ακούσαμε τον κόσμο να λέει, από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα, είναι σε θέση να πείσει και πάλι τον κόσμο να την εμπιστευτεί;


Για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση απαιτείται ένα νέο μείγμα πολιτικής, στηριγμένο στην προσέλκυση επενδύσεων, στη χαμηλότερη φορολογία, στη μείωση των κρατικών δαπανών και σε διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις «τζάμπα μαγκιές» της πρώτης αλλά και δεύτερης περιόδου, κόστισαν στον Έλληνα πολίτη πολύ ακριβά. Ιδιαίτερα στη δική μας περιοχή της Αττικής, η αδράνεια των κυβερνώντων, η έλλειψη επαγγελματισμού και συντονισμού δράσεων διεύρυναν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, αδυνατώντας να ξεκολλήσουν την τοπική μας οικονομία από το τέλμα. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ με την καινούργια Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να δώσει λύσεις, απλές, αποτελεσματικές και κοινωνικά δίκαιες, να ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την «ανάσταση» κάθε ζωντανού κυττάρου της Αττικής οικονομίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα σύγχρονο φιλελεύθερο Ευρωπαϊκό κόμμα με τα πλέον ικανά στελέχη για να διαχειριστούν την κατάσταση.

Η ΝΔ, έχει σήμερα απήχηση στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων; Μπορεί να τους πείσει να την εμπιστευτούν;


Σας ευχαριστώ για την ερώτηση. Μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω σε ένα θέμα που η προπαγανδιστική μηχανή των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δημιουργώντας τεχνητή ένταση, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, προσπάθησε να ενοχοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία ως κόμμα των απολύσεων και της εργασιακής ζούγκλας. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία σεβόμαστε την συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων υπαλλήλων, που ανταποκρίνονται στην αποστολή τους, σεβόμενοι τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών. Θέλουμε ένα κράτος λειτουργικό και φιλικό προς τους πολίτες. Δεν θέλουμε όμως ένα κράτος με εκατοντάδες κρατικούς οργανισμούς και δημόσιους υπαλλήλους – φαντάσματα. Δεν θέλουμε ένα κράτος να νομιμοποιεί δημόσιους υπαλλήλους που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία δεν λειαίνουμε τις γωνίες του πολιτικού μας λόγου για να κερδίσουμε ψήφους από τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν πιστεύουμε στις απολύσεις ως λογική στο Δημόσιο ούτε και σε καθεστώτα ομηρίας συμβασιούχων. Στόχος μας είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι για να βγει η χώρα μας από την κρίση και όχι να κάνουμε ψηφοθηρικά πελατολόγια!

Είστε ευχαριστημένος από τους αυτοδιοικητικούς της ΝΔ στην Ανατολική Αττική; Είναι κοντά στον κόσμο;


Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η αυτοδιοίκηση λειτουργεί κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και θεσμικής τελμάτωσης εξαιτίας της νέας αρχιτεκτονικής του Καλλικράτη αλλά και της εκβιαστικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη δέσμευση των αποθεματικών. Η οικονομική κρίση και το οξύτατο προσφυγικό πρόβλημα με τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες, απειλούν με ρήξη τον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών. Φυσικά αυτή η κατάσταση θα πρέπει να εξορθολογιστεί, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να αποδυναμώσει θεσμικά και οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την πρώτη εικόνα της οργανωμένης Πολιτείας στην οποία προστρέχει ο πολίτης. Σε όλους τους αυτοδιοικητικούς αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με πολύ κόπο και προσπάθειες καλύπτουν όσο μπορούν, τα κενά της κεντρικής κυβέρνησης. Εδώ, θα πρέπει να συγχαρούμε εκτός από τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους στον ΟΤΑ που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών με ελλιπή μέσα, ασαφή νομικά πλαίσια και παλαιωμένα οργανογράμματα.



Πολιτική 7191692206532884359
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε