Loading...

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι «γαλάζιες» παρουσίες στην κηδεία


Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι «γαλάζιες» παρουσίες στην κηδεία


Η απόφαση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της, με την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάνου Πικραμμένου αλλά και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αυξάνει τις παρουσίες των «γαλάζιων» υπουργών και βουλευτών στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Την Κυριακή έγινε γνωστό ότι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δώσει το «παρών» στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, κάτι που δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς από την πρώτη στιγμή διαφώνησε με την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ως ιδιώτης ο τέως βασιλιάς.

Παράλληλα, την Κυριακή έγινε γνωστό πως το παρών θα δώσει και ο ΓιώργοςΚουμουτσάκος, οποίος έγραψε σε κοινωνικά δίκτυα:

«Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας. Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ στη Μητρόπολη»

Στην κηδεία θα βρίσκεται η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία ήταν και βαφτισιμιά του τέως βασιλέα Κωνσταντίνου, ενώ παρόντες θα είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Το ίδιο ισχύει και για τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Στην θα πάει και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καθώς και ο περιφερειάρχης Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, ως εκ του θεσμικού του ρόλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία.

https://www.cnn.gr/

Διάφορα 4421137766368420479
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε