Loading...

Χρ. Ταραντίλης: Στηρίζουμε την απασχόληση και τις επιχειρήσεις - Επιπλέον 7,5 δισ. για το 2021



 Χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη της πανδημίας "δυναμική", καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, επεσήμανε ότι οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δε μπορεί παρά να προσαρμόζονται διαρκώς στα νέα δεδομένα που ανακύπτουν και τις τάσεις που διαμορφώνονται.

"Συνεπής στη στρατηγική αυτή, η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, προχωρά κάθε εβδομάδα στην αξιολόγηση της κατάστασης και στην επικαιροποίηση, όταν χρειάζεται, των μέτρων. Σε αυτό το πλαίσιο, εφαρμόζονται από το Σάββατο το πρωί, σε κάθε περιοχή της χώρας -ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο τους- δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας: Το επίπεδο επιτήρησης, που απεικονίζεται με "κίτρινο" και το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, που απεικονίζεται με "κόκκινο". Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα, που αποτελούν τη βάση της άμυνάς μας, όπως η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας, η τηλεργασία, όπου είναι δυνατόν", ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Στις "κίτρινες" περιοχές ισχύουν όλα όσα εφαρμόζονταν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, πλην των ΟΠΑΠ Play. Στις "κόκκινες" περιοχές ισχύουν επιπλέον μέτρα. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα έως τις πέντε το πρωί, πλην της Αττικής, όπου συνεχίζεται το ίδιο ωράριο. Λειτουργία δια ζώσης μόνο των Γυμνασίων. Λειτουργία των θρησκευτικών χώρων, με παρουσία έως και εννέα ατόμων. Λειτουργία ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού: Των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και των βιβλιοπωλείων με την μέθοδο της παράδοσης εντός, των υπόλοιπων καταστημάτων με την μέθοδο της παράδοσης εκτός, καθώς και των κομμωτηρίων και των καταστημάτων προσωπικής περιποίησης", πρόσθεσε.

Με το βλέμμα στον κρίσιμο τομέα του εμβολιασμού της κοινότητας, ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εντείνει την άμυνα και συνεχίζει την αντεπίθεση μπροστά στον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας  εξαιτίας των μεταλλάξεων και του χειμωνιάτικου καιρού και συνεπώς των περισσότερων λοιμώξεων και ιώσεων που συνηθίζονται αυτούς τους μήνες.

"Αυτή τη στιγμή γίνονται περισσότεροι από 17.000 εμβολιασμοί ημερησίως, ενώ ήδη έχουν εμβολιαστεί περίπου 270.000 συμπολίτες μας, ξεπερνώντας τον στόχο των 200.000 που είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο. Επιπλέον ακολουθούμε με συνέπεια την ορθή στρατηγική διασφάλισης της δεύτερης δόσης, για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν κάνει ήδη την πρώτη", τόνισε. "Έχουμε ένα μηχανισμό ο οποίος λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο και θα ήθελα να σας πω ότι πραγματικά η επιτυχία του ρυθμού του εμβολιασμού θα εξαρτηθεί 100% από το πόσο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των δόσεων, όπως έχει προγραμματιστεί με τις εταιρείες που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής...", συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε και στη στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι όσο διαρκεί η κρίση η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες. "Έχουμε δώσει 24 δισεκατομμύρια για θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για το 2020. Είναι περίπου το 15% του ΑΕΠ. Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του ΑΕΠ που έχουν δοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήδη, έχουν προγραμματιστεί 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021. Αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση για το 2021 μέχρι να φύγει αυτή η δύσκολη κατάσταση...", σημείωσε.

"Η τακτική του ακορντεόν έχει μία πολύ θετική πλευρά. Το ακορντεόν ανοίγει και κλείνει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις πότε θα το ανοίξεις και πότε θα το κλείσεις το ακορντεόν αυτό. Θα πρέπει να γίνεται πάντα με βάση τα δεδομένα που έχεις και λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις των ειδικών...", ανέφερε ο κ. Ταραντίλης.


www.capital.gr

Πολιτική 4750647725617263333
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε