Loading...

Κορωνοϊός: Δωρεά 1 εκ. ευρώ από το Θανάση Μαρτίνο για 200.000 τεστ ταχείας ανίχνευσης



Την αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test) εξασφάλισε η ελληνική κυβέρνηση με την οικονομική στήριξη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου. 

Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον κ. Μαρτίνο και οργανώθηκε αερογέφυρα με ειδική ναυλωμένη πτήση της Aegean, η οποία αναμένεται αρχικά να προσγειωθεί σήμερα στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και ακολούθως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση υπουργείου Υγείας, η πρώτη εφαρμογή τους θα είναι για τη συνθήκη κρίσης που αντιμετωπίζεται στην Μυτιλήνη.

Με την εξασφάλιση αυτών των τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού η Ελλάδα γίνεται από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου. Τονίζεται μάλιστα ότι τα ταχέα αντιγόνα θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών.

ΠΗΓΗ

Κορονοϊός 2728356919111271291
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε