Loading...

Αυτά είναι τα fake news για τον κορονοϊό - Αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη όσοι τα διακινούν


Eίναι εκατοντάδες οι χρήστες που κοινοποιούν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας και αποδέχονται ως αληθείς τις ψευδείς ειδήσεις 

«Οι εκτελεστές αυτης της συνωμοσίας παίζουν καλα το ρόλο του ΠΡΟΣΤΑΤΗ για να σε πείσουν στο τελος οτι με το εμβόλιο θα σωθείς ενω στην πραγματικότητα θελουν να μειώσουν τον πληθυσμό. Με την τεχνική αυξηση των κρουσμάτων οι Λοιμωξιολόγοι προτείνουν νεα μέτρα και η δηθεν Ελληνική Κυβέρνηση αποφασίζει… Το ΚΟΛΠΟ δείχνει να ειναι καλά στημένο αλλα μπάζει απο παντού αν το ψάξεις».

Με ένα κείμενο που βρίθει από γενικότητες, αοριστίες και… μπόλικη δόση συνωμοσίας, όπου εμπλέκονται, εμβόλια, λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση, όπως το παραπάνω, σελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας, επιχειρούν να ενσπείρουν την αμφιβολία στους πολίτες και να τους πείσουν πως «δεν υπάρχει κορονοϊος» και πως όλα «είναι ψέματα».

Τα επίμαχα δημοσιεύματα

Μετά από μια σειρά σχετικών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιχείρησε να βάλεις ένα τέλος στην παραφιλολογία, στις θεωρίες συνωμοσίες και σε κάθε απίθανη ανάρτηση από χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον κορονοϊό, που θέτει σε κίνδυνο πολίτες.

Γι αυτό έδωσε εντολή στα στελέχη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, να μεταφέρουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υλικό με τουλάχιστον 10 αναρτήσεις και φωτογραφίες από το διαδίκτυο για ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Αυτές οι αναρτήσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, κείμενα που αναφέρουν πως «δεν υπάρχει κορονοϊος», πως σκοπός είναι «ο έλεγχος των πολιτών» και «το τσιπάρισμα των ανθρώπων». Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Σε ένα από τα επίμαχα κείμενα που έχει αναρτηθεί σε ιστόποτο που εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές, αναφέρεται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ιός δεν ειναι θανατηφόρος ειναι μια απλή ιωση και τίποτα παραπάνω και αντιμετωπίζεται οπως το απλό κρυολόγημα... Τα υπόλοιπα ειναι για να εφαρμόσουν το κόλπο. Το τι μας ετοιμάζουν οι ψυχαπαθείς και τι μπορει να ριξουν για να τρομοκρατήσουν κανείς δεν ξερει ακριβώς. Αυτο που μας λένε οτι απο τον Οκτώβριο ερχεται ξανα ο Κορωνοιός λες και τωρα δεν υπάρχει δείχνει οτι κατι πιο δυνατό ετοιμάζουν και σίγουρα επικίνδυνο».

Σε άλλη παράγραφο επίμαχης ανάρτησης, αναφέρεται πως «μας άρχισε τους περιορισμούς και θα συνεχίσει να τρομοκρατεί για να εφαρμόσουν την μάσκα της ΥΠΟΤΑΓΗΣ σε κάθε μας βημα ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους διότι η μάσκα είναι ο ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ αποδοχής των προβάτων για το επερχόμενο εμβόλιο που θα μειώσει τον πληθυσμό».

Όπως, μάλιστα, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, «θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα, ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορονοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές».

Ένα ακόμη απίθανο σενάριο που διακινείται μέσω κοινωνικών δικτύων, αφορά μάσκες στις οποίες όπως αναφέρουν «έχουν ενσωματωμένο 5g τσιπάκι»! Μάλιστα, ο ευφάνταστος συντάκτης του κειμένου που συνοδεύει την φωτογραφία με το υποτιθέμενο τσιπάκι, αναφέρει πως, «ζητήστε να δείτε ακτινογραφία της μάσκας πριν την φορέσετε ή δείτε την στο φως να δείτε μέσα αν έχει τίποτα».

Πολιτική βούληση για τέλος στα Fake News

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ξεκαθαρίζουν πως «η έρευνα θα συνεχιστεί κι αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία για κάποιο άτομο θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης». Παράλληλα οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «είναι πολιτική βούληση να σταματήσει η διασπορά ανυπόστατων θεωριών και ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο συνανθρώπους μας».

Όσο κι αν στην πλειοψηφία των πολιτών όλα τα παραπάνω μοιάζουν απίθανα, είναι εκατοντάδες οι χρήστες που κοινοποιούν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας και αποδέχονται ως αληθείς τις ψευδείς ειδήσεις.

Τα ούρα της αγελάδας και το βιολογικό όπλο!

Πρόσφατη έρευνα του “The American Journal of the tropical medicine and hygiene” αποκάλυψε πως κατά την διάρκεια της πανδημίας, εμφανίστηκαν περισσότερες από 2.3000 θεωρίες συνωμοσίας και φήμες για τον covid -19. Οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες, ανέφεραν πως, ο κορονοϊός έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο ως βιολογικό «όπλο», ότι είναι πιο «αθώος» από την εποχική γρίπη και ότι σκοτώνει λιγότερους ανθρώπους, ότι ορισμένοι κακόβουλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη νόσο ως «φόβητρο» για τον περιορισμό της ελευθερίας των ανθρώπων, ότι η κατανάλωση χλωρίνης, αλκοόλ, σκόρδου ή ακόμη πως τα ούρα της αγελάδας σκοτώνουν τον ιό!

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020, η εταιρία του Facebook, κατέβασε 7 εκατομμύρια αναρτήσεις από Facebook και Instagram που διέδιδαν εσφαλμένες και επικίνδυνες πληροφορίες που σχετίζονταν με τον κορονοϊό. Επιπλέον, η εταιρεία έστειλε προειδοποιήσεις σε ακόμα 98 εκατομμύρια posts τα οποία δεν κρίθηκαν τόσο επικίνδυνα ώστε να κατέβουν.

Το Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Youtube, προσπαθούν να περιορίσουν την τεράστια παραπληροφόρηση των χρηστών τους σχετικά με τον κορονοϊό. Όπως έγραψε  η Washington Post, «θα είχαν αφαιρεθεί ακόμα περισσότερες αναρτήσεις εάν η αρμόδια ομάδα του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης δεν εργαζόταν από το σπίτι». 

 

ΠΗΓΗ


Κορονοϊός 8850444070059132929
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε