Loading...

Μηνύματα Μητσοτάκη στους εργαζομένους και στους επιχειρηματίες


Συνεχές είναι από την πλευρά της κυβέρνησης το άνοιγμα της…βεντάλιας των κινήσεων, που σχετίζονται με τη στήριξη της απασχόλησης. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα εικοσιτετράωρο πριν το τετ α τετ σε σκηνικό Βουλής με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για το Ταμείο Ανάκαμψης, έσπευσε να θέσει, εκ νέου, στην προμετωπίδα της στρατηγικής του τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ο ίδιος, μάλιστα, αναμένεται να στείλει μηνύματα για την οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων στην απογευματινή του παρέμβαση στο Φόρουμ των Δελφών, έχοντας ως σταθερή πυξίδα το μήνυμα ότι η παρούσα κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, για να αλλάξει η χώρα μας.

"Δημιουργήσαμε νέα καινοτόμα σχήματα για να μπορέσουμε πάνω από όλα να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας, κυρίως με το πρόγραμμα "Συν-Εργασία” που δίνουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να απασχολούν τους εργαζόμενους τους για λιγότερο χρόνο από την πλήρη απασχόληση μέχρι και το μισό χρόνο, οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν σχεδόν πλήρεις απολαβές και τη διαφορά αυτή να την πληρώνει το Δημόσιο. Ανακοινώνουμε, μάλιστα, μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Προσθέτουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια στη χρηματοδότηση Συν-Εργασίας, έτσι ώστε το κράτος να καλύψει και ένα σημαντικό μέρος των εργοδοτικών εισφορών που υπό κανονικές συνθήκες θα βάρυναν τον επιχειρηματία", τόνισε ο πρωθυπουργός, στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Ελλάδα, που διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού.

"Με αυτό τον τρόπο κάνουμε το πρόγραμμα της Συν-Εργασίας ακόμα πιο ελκυστικό για επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο της πιο ευέλικτης απασχόλησης, χωρίς όμως να επιβαρύνονται οι ίδιοι με την πλήρη κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών για εργαζόμενους οι οποίοι στην πράξη θα δουλεύουν το μισό χρόνο, αλλά θα αμείβονται σχεδόν με τις πλήρεις απολαβές τους", επεσήμανε.

Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών θα τρέξει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το επεκτείνει και τον Αύγουστο, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για νέες κινήσεις στήριξης.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές

Όπως είναι αναμενόμενο, σχεδόν πέντε ημέρες πριν απελευθερωθούν οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" και "Μακεδονία" και ανοίξουν και τα εποχικά ξενοδοχεία, το Μέγαρο Μαξίμου στρέφει το βλέμμα του στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη, σε μία κίνηση συμβολική για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου.

"Ξέρουμε ότι η κρίση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, παρά ταύτα οφείλω να επισημάνω ότι η ύφεση το πρώτο τρίμηνο ήταν η χαμηλότερη στην ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία μπήκε με ορμή, συναντήθηκε με ορμή, με ταχύτητα, την οποία είχε ήδη πριν την υγειονομική κρίση. Προφανώς, το δεύτερο τρίμηνο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό μας, πάντα με ασφάλεια, προσδοκώντας όμως να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές από μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά", ήταν το μήνυμα Μητσοτάκη, που έσπευσε να θέσει, εκ νέου, εκτός πλάνου κάθε σενάριο περί προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.

"Όλη αυτή η παραφιλολογία μήπως είναι τώρα η ώρα να πάμε σε εκλογές που έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η απάντηση είναι "όχι". Διότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν εκλογές. Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ανατάξουμε τη χώρα και έχουμε μπροστά μας αρκετό πολιτικό χρόνο να αξιοποιήσουμε το πολιτικό κεφάλαιο που γενναιόδωρα μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Δε μας το έδωσε, για να πάμε να κάνουμε εκλογές. Μας το έδωσε, για να αξιοποιήσουμε αυτήν την μεγάλη κρίση ως μία ευκαιρία να αλλάξουμε την πατρίδα μας. Και αυτό προτιθέμεθα να κάνουμε", διεμήνυσε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

ΠΗΓΗ

Πολιτική 4365379375517410137
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε