Loading...

Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πανελλαδικές το Σεπτέμβριο, αν...


Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα 
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον Σκάι, η Υπουργός ανέφερε ότι, οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα.
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.
Η κ. Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Διαβεβαίωσε, ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.
Το πότε θα γίνουν  οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως.
«Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.
Η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια
Σχολιάζοντας την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Κυριακής του Πάσχα, η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως η εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση. 

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορονοϊού», είπε η κ. Κεραμέως.
Πολιτική 4677451875231744341
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε