Loading...

Κορωνοιός: Σενάρια για μαγειρίτσα και πασχαλινό τραπέζι χωρίς ΙΧ - Κλειστά τα νεκροταφεία τη Μ. Παρασκευή - Πότε θα ανοίξουν καταστήματα, σχολεία, ξενοδοχεία


Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και οι συναθροίσεις τις ημέρες του Πάσχα. Τα σενάρια για την επόμενη μέρα.
Με στόχο να μην μπουν στον πειρασμό ακόμη και οι συνεπείς πολίτες που τήρησαν τα μέτρα, να κάνουν Ανάσταση και να φάνε τη μαγειρίτσα το Μ. Σάββατο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να ψήσουν μαζί το αρνί την Κυριακή του Πάσχα, η κυβέρνηση εξετάζει απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ από το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 9 - 10 μμ, έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής του Πάσχα ή και την δεύτερη ημέρα του Πάσχα (πχ μέχρι το απόγευμα) για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο το πασχαλινό τραπέζι να στηθεί την επομένη.
Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί. Εφόσον ισχύσει η απαγόρευση, οι μόνες εξαιρέσεις που θα υπάρχουν θα είναι για μετακινήσεις με ΙΧ σε νοσοκομείο με επίσημη ιατρική βεβαίωση. Οποιαδήποτε παραβίαση θα έχει ως συνέπεια το πρόστιμο των 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή στον τόπο κατοικίας.
Παράλληλα, εξετάζεται να μην λειτουργήσουν τα ΜΜΜ την Κυριακή του Πάσχα. Αναφορικά με εισηγήσεις για απαγόρευση ΙΧ ορισμένες ώρες την Κυριακή του Πάσχα που επίσης είναι στο τραπέζι, κρίνονται από κάποιους ανεπαρκείς. Υπάρχουν φόβοι ότι θα επιχειρηθούν πασχαλινές μαζώξεις που θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα την εθνική προσπάθεια για τιθάσευση της διασποράς του covid 19.

Τα νεκροταφεία

Στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των νεκροταφείων τη Μ. Παρασκευή, καθώς είθισται η προσέλευση να είναι μεγάλη στη μνήμη των αγαπημένων που έφυγαν από τη ζωή. Υπάρχει συζήτηση γι' αυτό το λεπτό θέμα και μεταξύ των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αξιολογούν την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση την απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι και τα sms προβλέπουν πολύ συγκεκριμένες επιλογές για έξοδο, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. «Αυτό το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από όσα ζήσαμε και θα ζήσουμε» τόνισαν.

Κρίσιμη εβδομάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του (πρωθυπουργικές δηλώσεις), προειδοποίησε ότι ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. «Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» δήλωσε. «Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα».
Στο προηγούμενο διάγγελμα του είχε τονίσει ότι στη μάχη κατά του Cοvid-19, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. «Σήμερα σας λέω ότι αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα!» τόνισε. «Μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα» συνέχισε. «Στην οποία αποτυπώνονται, εφέτος, τα Πάθη και οι θυσίες μας για να ξεπεραστεί ο Γολγοθάς της πανδημίας και να φτάσουμε στην Ανάσταση.»
Προειδοποίησε ότι «μία κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή» και τόνισε ότι «αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε ως το Πάσχα της Αγάπης, αλλά και της Ευθύνης.»

Η επόμενη μέρα

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε τόνωση του ηθικού των πολιτών, αναφερόμενος για πρώτη φορά στα σενάρια της επόμενης μέρας.
«Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα» δήλωσε. «Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται.»
Εάν δεν υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές μέσα στο Πάσχα και αρχίσει η κάθοδος της καμπύλης των κρουσμάτων τα σενάρια που έχουν στο τραπέζι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newpost είναι τα εξής:
*Στις 11 Μαίου να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα, όχι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα προς αποφυγήν μεγάλων συνωστισμών, τα κομμωτήρια με προγραμματισμένα ραντεβού κλπ. Θα ακολουθήσουν τα καφέ και τα εστιατόρια με τις αποστάσεις των τραπεζιών που επιβάλλονται λόγω κορωνοϊού.
*Στο β 15νθήμερο του Μαίου να ανοίξουν τα σχολεία με το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα για 2-3 εβδομάδες. Στο β´ 15νθήμερο Ιουνίου να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.
*Τον Ιούνιο να αρχίσουν να λειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και τον Ιούλιο όποια από τα ξενοδοχεία του καλοκαιριού θεωρήσουν ότι μπορεί να έχουν μια τουριστική κίνηση.
Όλες οι λειτουργίες θα συνοδεύονται από αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.
Κορονοϊός 4217365874992452215
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε