Loading...

Στην έκδοση κορονο-ομολόγου, που υπέγραψαν οι εννέα ηγέτες, επέμεινε ο Κ. Μητσοτάκης


Στο προσκήνιο της τοποθέτησής του, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έκδοση κορονό-ομολόγου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο περιεχόμενο της επιστολής για την έκδοση κορονό-ομολόγου που υπέγραψαν οι εννέα ηγέτες, τονίζοντας ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την πρόταση εκπροσωπούν το 57% του Α.Ε.Π. της Ευρωζώνης. Παράλληλα, σημείωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκε πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων και έχουν χαθεί ήδη τρία εκατομμύρια θέσεις εργασίας, αναδεικνύοντας την ανάγκη λήψης γενναίων πρωτοβουλιών. 
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην αναντιστοιχία ανάμεσα στους όρους που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή αυτής της κρίσης και στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής και ζήτησε να διερευνηθούν όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι μίας ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης. 
Όσον αφορά στο ζήτημα της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στα σύνορα, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να προστατεύει τα σύνορά της που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα, σημείωσε με έμφαση ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με την Άγκυρα είναι ο τερματισμός των προκλήσεων.
Πολιτική 2113757921532755978
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε